Les entitats socials alerten de la situació de risc del sistema de protecció a joves i infància migrada
Comparteix
ECAS, FEDAIA I FEPA reconeixen l’esforç realitzat per part de l’administració però reclamen concreció en les partides pressupostàries i la seguretat jurídica en els processos.
Si no s’assegura la continuïtat en l’atenció del jovent migrat després de la seva acollida i fins a la seva inclusió, amb oportunitats per a l’autonomia, hi pot haver de retruc un cost social. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn d’un comunicat emès per l’aliança de federacions ECAS, FEDAIA i FEPA, que han posat de manifest les seves preocupacions pel que fa al sistema de protecció d’adolescents i jovent migrat en situació de solitud a Catalunya.
“Les entitats esperen concreció en relació al pressupost assignat i els departaments o persones responsables de les accions”, afirmen en un comunicat, un cop ja es va presentar a finals de gener per part del Govern de la Generalitat l’Estratègia catalana per a l’acollida d’infants i joves migrats. La preocupació de les entitats no se centra només en l’àmbit pressupostari, sinó també en el jurídic.
Tant és així, que han demanat conèixer els procediments i marcs legals per garantir l’obertura de noves places d’acollida per a les arribades que s’esperen aquest any. Fins al moment, segons afirmen les tres federacions, hi ha hagut retards i nombroses incidències en el procés d’acreditació i adaptació que han generat inseguretat jurídica i econòmica.
Malgrat tot, les entitats reconeixen l’esforç realitzat per donar resposta a les necessitats emergents, sense obviar el cost social que, diuen, pot generar no assegurar la continuïtat en l’atenció del jovent migrat després de l’acollida. Per aquest motiu, ECAS, FEDAIA i FEPA han instat al Govern a abordar les polítiques públiques necessàries per assegurar la protecció a infants i jovent nouvingut amb visió de futur que, més enllà de les necessitats més urgents, ofereixi possibilitats reals d’emancipació.
Afegeix un nou comentari