Les entitats socials condemnen la repressió del Govern espanyol contra les institucions catalanes

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font: Taula del Tercer Sector Social
Font: Taula del Tercer Sector Social
 Font: Lafede
Font: Lafede

Les entitats socials condemnen la repressió del Govern espanyol contra les institucions catalanes

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Plataformes com la Taula del Tercer Sector, ECAS, Lafede.cat, La Confederació i la Fapac denuncien la vulneració dels drets i llibertats fonamentals i fan una crida a favor del diàleg i la mobilització no-violenta.

Davant els esdeveniments que han tingut lloc els darrers dies, que han culminat el 20 de setembre amb diverses accions, escorcolls i detencions injustificades de càrrecs públics per part de les forces de seguretat espanyoles, les organitzacions socials catalanes no han callat i s’han posicionat a través de diversos comunicats per mostrar el suport a les institucions de Catalunya, condemnar les accions contra els drets i llibertats i convidar a participar en les mobilitzacions a favor de la democràcia.

La Taula del Tercer Sector i La Confederació, que representen milers d’organitzacions catalanes, han emès un manifest conjunt on mostren el seu “absolut rebuig” davant aquests esdeveniments que vulneren els drets fonamentals i donen el seu ple suport a les institucions catalanes.

Des d’ECAS-Entitats d’Acció Social també denuncien que els fets esdevinguts suposen un “atemptat a l’exercici de drets i les llibertats que no poden deixar-nos indiferents” i fan una crida a buscar una solució “en el terreny polític mitjançant el diàleg i comptant amb la participació de tota la ciutadania”.

Lafede.cat ha reivindicat que s’aturi la repressió exercida per l’Estat espanyol, “sense precedents en democràcia”, i ha exigit diàleg i la recerca de solucions polítiques i no jurídiques. L’organització també s’ha compromès a posar en marxa una xarxa de persones observadores de les vulneracions dels drets humans i ha demanat a la ciutadania que surti i actuï amb els criteris de la no-violència.
La Federació d'Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya-Fapac, que representa mig milió de famílies, també ha fet una crida a participar en les mobilitzacions a favor de la democràcia.

A banda dels comunicats emesos per les diferents plataformes que agrupen bona part del tercer sector social català, diverses entitats s’han pronunciat també a nivell individual. Des de Fundipau han defensat en un manifest que “les demandes d’una societat, sobretot si són significatives, rellevants i sostingudes, reclamen resposta, proposta i diàleg no pas silenciar-les amb repressió” i han fet una crida a rebutjar les provocacions i apostar per la resistència pacífica. L’entitat ha recordat que la seva experiència en conflictes ha demostrat que “tard o d’hora, els espais de diàleg i negociació es produeixen. Millor, per tant, avançar-los que retardar-los”.

Afegeix un comentari nou