Les fundacions Portolà i Villavecchia obren el calendari de mercats de Nadal solidaris

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
Una imatge del Mercat de Nadal Solidari de la Fundació Villavecchia de l'any passat. Font: Fundació Enriqueta Villavecchia
Una imatge del Mercat de Nadal Solidari de la Fundació Villavecchia de l'any passat. Font: Fundació Enriqueta Villavecchia
Entre altres productes, als tallers de la Fundació Portolà s'elaboren postals de Nadal. Font: Fundació Portolà
Entre altres productes, als tallers de la Fundació Portolà s'elaboren postals de Nadal. Font: Fundació Portolà

Les fundacions Portolà i Villavecchia obren el calendari de mercats de Nadal solidaris

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La temporada de mercats de Nadal està a punt d'engegar, però algunes entitats socials s'avancen per oferir els productes de decoració que elaboren als seus tallers o que els donen empreses per recollir fons.

Aquest dilluns 20 de novembre s'ha posat en marxa una fireta a les instal·lacions de l'Illa Diagonal, a l'avinguda Diagonal, 557, a Barcelona, organitzada per la Fundació Portolà, i el dimecres 22 de novembre obrirà el Christmas Market Solidari de la Fundació Villavecchia, a la Casa Capell, Rambla de Prat, 27, també a Barcelona. Aquests mercats obren el calendari, esperant els més grans, com la Fira de Santa Llúcia i la Fira de Nadal de la Sagrada Família, on també hi ha tenen parada algunes entitats socials.

La fireta de la Fundació Portolà, que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorn mental, estarà oberta fins al 26 de novembre i s'hi poden adquirir articles de decoració nadalenca i regals. Fonts de l'entitat, expliquen que "tots els productes són fets o manipulats per persones que acompanya la Fundació".

Centres amb motius nadalencs per a les taules, tota mena de decoracions per a l'arbre de Nadal, estrelles, nines de ganxet i postals de Nadal són alguns dels productes que es poden trobar a la fira a la planta baixa de l'Illa Diagonal. També hi ha una secció de roba, amb davantals, ponxos, bufandes i bosses de diferents estils. Els productes també es poden comprar a la botiga en línia de la Fundació.

El Christmas Market Solidari de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia estarà obert entre el 22 i el 25 de novembre. La novetat és que, per primera vegada, es farà durant quatre dies, perquè sempre en durava dos. És una iniciativa solidària que va néixer l'any 2011, de la mà d'un grup de voluntàries de l'entitat, i s'ha anat fent gran. "Començar el 22 de novembre ens fa ser el mercat solidari de Nadal més matiner de Barcelona, fins i tot abans que s'encenguin els llums de Nadal", indica la responsable de l'àrea econòmica de la Fundació, Natàlia Ferrer.

L'any passat, el van visitar més de dues mil persones i es van recollir 33.000 euros. Pel que fa a l'organització, s'hi van involucrar cinquanta empreses, un centenar de persones voluntàries i vint-i-sis centres educatius. "Avui en dia és un dels nostres principals actes de captació de fons, juntament amb el sopar solidari que celebrem al febrer", explica Ferrer.

El mercat solidari de la Fundació Villavecchia repeteix espai: la Casa Capell, al barri de Gràcia, a Barcelona. S'hi poden trobar una gran diversitat de productes nadalencs i treballs manuals cedits tant per empreses i entitats com per persones particulars. Tots els beneficis es destinen als diversos programes d'atenció als infants i joves malalts de càncer o altres malalties greus de la Fundació, i també al suport de les seves famílies.

Un dels elements que s'han convertit en tradicionals és un treball manual solidari en forma d'estrella que fan una trentena d'escoles col·laboradores. Les estrelles tenen un significat molt especial, perquè es vinculen als infants i joves que han mort durant l'any. També hi haurà productes d'alimentació, com ara cerveses, ampolles de vi i d'oli, dolços artesanals i lots de menjar. I un altre producte especial: la xocolata solidària elaborada per Xocolates Torras. No hi falten els objectes decoratius nadalencs.

Afegeix un comentari nou