Les persones amb discapacitat reclamen més recursos davant els delictes d'odi que pateixen

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les persones amb discapacitat reclamen més recursos davant els delictes d'odi que pateixen

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La principal plataforma de la diversitat funcional a Catalunya, COCARMI, ha expressat la seva preocupació per l'elevat nombre de delictes d'aquest tipus i demana més contundència per combatre'ls.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha fet aquesta reclamació en una trobada que ha mantingut amb el fiscal coordinador del Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, a la Ciutat de la Justícia.

Aquesta organització ha demanat al fiscal que es posi a l’abast del col·lectiu, d'una banda, informació, eines i mitjans que facilitin la denúncia d’aquesta mena de delictes, i d'altra, la formació de professionals especialitzats en l’acompanyament de les víctimes en aquestes situacions.

Segons l’informe de delictes d’odi del Ministeri d’Interior del 2015, l’any 2017 es van registrar a Catalunya 227 relacionats amb la diversitat funcional, el que la converteix en la comunitat autònoma amb més delictes d'aquest tipus. D'aquests, 215 van tenir lloc a la província de Barcelona.

Només es té constància de que s'hagin formalitzat 9 denúncies relacionades amb aquests delictes. Segons la COCARMI, aquest baix nombre es pot deure a la por de les víctimes a patir represàlies o a ignorar que es tracta d'actes denunciables.

Afegeix un comentari nou