Les usuàries d'Afadis Baix Montseny esdevenen les primeres sòcies de la cooperativa

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
Autor/a: 
La Centraleta. Agència de Comunicació de l'Economia Social
 Font: Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental
La presentació de la cooperativa Afadis va tenir lloc el 17 d'abril a Santa Maria de Palautordera.

Les usuàries d'Afadis Baix Montseny esdevenen les primeres sòcies de la cooperativa

Autor/a: 
La Centraleta. Agència de Comunicació de l'Economia Social
La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

Afadis s'ha convertit en cooperativa per créixer i professionalitzar els serveis que ofereix d’atenció i cures a persones amb discapacitat intel·lectual. Que les usuàries siguin les sòcies és una millora cap a l'autonomia i els drets del col·lectiu

Des de fa unes setmanes l’Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny (Afadis) és una cooperativa de consumidores i usuàries, d’iniciativa social i sense afany de lucre, la qual compta amb una desena de persones usuàries com a sòcies i la previsió és que els pròxims mesos se’n vagin incorporant més. La transformació d’associació a cooperativa s’ha tirat endavant amb la finalitat de poder créixer i professionalitzar tots els serveis que aquesta entitat, molt coneguda i arrelada a la zona, ofereix en l’àmbit d’atenció i cures a les persones amb discapacitat intel·lectual.

El fet que siguin les mateixes usuàries les sòcies de la cooperativa és una particularitat única a la zona i és, a la vegada, una aposta clara per la millora cap a l’autonomia i els drets del col·lectiu amb necessitats especials.

Afadis va néixer l’any 2011 com una entitat sense afany de lucre creada per familiars de nois i noies amb discapacitat intel·lectual. Al llarg de tots aquests anys ha esdevingut el referent a la zona del Baix Montseny en l’àmbit d’atenció i cures a les persones amb altres capacitats. El seu objectiu és fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant activitats diverses per tal d’empoderar-les i aconseguir que assoleixin el màxim nivell de les seves capacitats per desenvolupar-se en els tres grans àmbits de la vida: ocupació, lleure i llar.

Per assolir aquests ofectius Afadis compta amb un Servei de Teràpia Ocupacional, dos programes de lleure inclusiu (l’esplai i les vacances), un Servei de Transport i un Servei d’Atenció i Orientació a Famílies. Compta també amb un equip de professionals i amb la col·laboració i implicació de nombrosos col·lectius socials i culturals del Baix Montseny, així com del teixit empresarial i d’altres actors de l’entorn.

Al llarg de tot el procés de conversió d’associació a cooperativa Afadis ha comptat amb l’acompanyament i assessorament de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i el suport d’algunes administracions locals, com els ajuntaments de Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni o Vallgorguina. El projecte ha comptat també amb el suport econòmic del programa Singulars impulsat pel Programa d’Economia Social del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou