Lleida amb La Marató!

ASPID Lleida

Lleida amb La Marató!

ASPID Lleida

Resum: 

Jornada lúdica “Lleida amb La Marató” en benefici de La Marató de TV3 d’aquest any sobre ictus, i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida (FEM), l’Associació de Malalts i Familiars d’Ictus de Lleida (AMILL), NeuroLleida - Servei de neurorehabilitació de l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) i el grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida, han organitzat l’activitat que porta el nom de “Lleida amb La Marató” per solidaritzar-se amb els actes de La Marató de TV3 d’aquest any que es dedica als ictus, i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Les activitats de la jornada “Lleida amb La Marató” es realitzaran el dissabte 17 de desembre, de les 11h a les 14h, els voltants de la Plaça Paeria. La jornada tindrà un caire eminenment lúdic i de sensibilització, i en ella es realitzaran un ampli repertori d’activitats, entre les que hi haurà una màster class de zumba, tallers de sensibilització sobre les conseqüències dels ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, activitats amb bicicletes adaptades, cadires adaptades, jocs de psicomotricitat, esport adaptat i també hi haurà batucada. A més, hi haurà carpes informatives de les associacions i es faran proves mèdiques per conèixer l’estat de salut de les artèries per mitjà del Bus de la Salut que estarà aparcat a la Rambla Ferran.

Les entitats organitzadores han planificat aquestes activitats amb l’objectiu principal de col·laborar amb la Fundació La Marató de TV3 per tal de:

  1. Donar a conèixer i conscienciar a la societat de la importància de l’obtenció de fons pel desenvolupament de la recerca i la innovació
  2. Sensibilitzar a la població de Lleida respecte a les conseqüències dels ictus, les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques
  3. Contribuir en l’obtenció de recursos econòmics per a la investigaciócientífica d’aquestes malalties

Aquest és el segon acte que organitzen les 4 entitats, doncs ja havien organitzat una jornada tècnica el passat 26 d’octubre, titulada “Els ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques”. La jornada es va realitzar a l’Edifici del Rectorat de la UdL i va comptar amb la participació de professionals experts i representants d’entitats i persones afectades, que van donar a conèixer els darrers avenços sobre la recerca i el tractament dels ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Tots els beneficis obtinguts en els dos actes solidaris (es demana un donatiu de 5 euros a la sessió tècnica i de 2 euros per la jornada lúdica) aniran adreçats íntegrament a la Fundació La Marató de TV3.

Els fons que recapti La Marató 2016 suposaran una injecció significativa en el camp de la recerca del cervell i la medul·la espinal.Tots els experts coincideixen en la necessitat d’investigar per detectar i evitar les causes d'aquestes lesions, minimitzar o curar les discapacitats que se'n deriven i avançar en les teràpies de rehabilitació.

L’organització de l’activitat haurà estat possible també gràcies a la col·laboració d’un gran nombre d’entitats lleidatanes que s’han volgut solidaritzar amb els objectius de l’activitat Lleida amb La Marató.

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3que s’enfoca a l’obtenció de recursos econòmics per a la investigaciócientífica de malalties que, ara per ara, no tenen cura definitiva, i també a la sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les.

L’edició de l’any 2016 serà la 25ª, tindrà lloc el diumenge 18 de desembre de 2016 i es centrarà en la recerca sobre els ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Les entitats promotores

El Centre Neurorehabilitador M. Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida (FEM) és el centre de referència sociosanitari de les malalties neurològiques discapacitants i progressives de la regió sanitària de Lleida, així com de persones amb dany cerebral adquirit, com és el cas de l’ictus , les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. L’objectiu principal del centre és fer un tractament neurorehabilitador integral i interdiscipliar per tal d’augmentar la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’Associació de Malalts i Familiars d’Ictus de Lleida (AMILL) és una entitat no lucrativa que neix de la necessitat de donar suport, orientar, formar i informar les persones afectades d’ictus, llurs familiars, cuidadors, professionals i societat en general. L’objectiu de l’associació és millorar la qualitat de vida dels afectats.

ASPID és una organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i dependència. NEUROLLEIDA és el servei especialitzat d’ASPID en la VALORACIÓ, TRACTAMENT i PREVENCIÓ de les patologia neurológiques. L’objectiu principal és ajudar el pacient a recuperar i/o compensar les seves capacitats funcionalts alterades i millorar la seva autonomia personal en tots els àmbits de la seva vida.

El grup de Neurociències clíniques de l’IRBLleida protagonitza la recerca que es desenvolupa a la Unitat d’ictus de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta d’un grup de recerca multidisciplinar on professionals de diferent origen (neuròlegs, biòlegs, psícolegs clínics, radiòlegs, cirurgians vasculars, personal d’infermeria) centren la seva recerca en millorar el diagnòstic i el pronòstic de les persones amb ictus. Aquest grup ha gaudit ja d’una beca de la Fundació de TV3 que li ha permès aprofundir la seva recerca en biomarcadors i models animals d’ictus.

Afegeix un comentari nou