Més de 50 entitats i sindicats convoquen una manifestació per reivindicar uns pressupostos més socials

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Més de 50 entitats i sindicats convoquen una manifestació per reivindicar uns pressupostos més socials

FCVS

Resum: 

El proper dissabte 19 de novembre, a les 17:30h, diferents moviments socials així com sindicats exigiran el compromís institucional per fer front a la situació de precarietat social i laboral.

Una cinquantena d'entitats socials i sindicats catalans han convocat una nova manifestació el pròxim 19 de novembre, a la Plaça Urquinaona de Barcelona, per demanar uns pressupostos més socials, sota l'eslògan "Es pot fer ara".La marxa anirà després cap a plaça Sant Jaume, on exigiran el compromís de les institucions catalanes.

D'aquesta manera s'uniran per reclamar que en els nous comptes, que entraran aquest mes a tràmit parlamentari, s'incorporin mesures de reversió de retallades en educació i sanitat pública, que es faci front a la situació de precarietat laboral i que es lluiti contra l'exclusió social, la pobresa energètica i l'augment de les desigualtats.

Mitjançant un manifest exigeixen al govern uns "pressupostos de rescat" que tinguin com a prioritat l’atenció a les persones, la sanitat o l’educació. A més, recorden que a Catalunya hi ha més de 600.000 persones a l’atur, de les quals el 58,3% corresponen a atur de llarga durada, i el 23,5% de la població viu en risc de pobresa. Per altra banda, aquells que tenen feina no s’exclouen d’aquesta situació. L’11,7% de les persones que treballen a Catalunya obtenen uns ingressos per sota del llindar de pobresa.

En el manifest es demana al Parlament i al govern català “que es recuperin els ingressos fiscals que s’han suprimit als més rics, que es compleixi la resolució del Parlament de Catalunya sobre la situació d’emergència social, que s’implementi la renda garantida de ciutadania, que es reverteixi en retallades i, per últim, que es concretin polítiques per a una ocupació de qualitat”.

Les entitats asseguren que el Govern disposa de "recorregut” per augmentar els ingressos fiscals en el pressupost del 2017 si ho fa per la via d’augmentar els tipus de l’IRPF a les rendes més altes, que són les que menys tributen de l’Estat, per la via de successions i de patrimoni. Finalment, es mostren contràries al que coneixen fins ara dels pressupostos de la Generalitat per al 2017 perquè consideren que no aborden suficientment la situació d’emergència social i pobresa de Catalunya.

Afegeix un comentari nou