Marató solidària per l’emergència social de la crisi de la Covid-19

Colectic
Autor/a: 
Colectic
La crisi social que patia la societat és un problema que ve de lluny. Imatge de OpenDemocracy. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: OpenDemocracy. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
La crisi social que patia la societat és un problema que ve de lluny. Imatge de OpenDemocracy. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
La pobresa és un mal que s'ha de lluitar des de diferents vessants. Imatge de Adam Axon. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Adam Axon. Llicència d'ús CC BY 2.0
La pobresa és un mal que s'ha de lluitar des de diferents vessants. Imatge de Adam Axon. Llicència d'ús CC BY 2.0

Marató solidària per l’emergència social de la crisi de la Covid-19

Autor/a: 
Colectic
Colectic

Resum: 

Aquesta marató està englobada dins el projecte «Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats». La marató vol lluitar contra l’agreujament de la crisi social i econòmica.

Òmnium Cultural, les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop 57 van presentar el dijous 21 de maig, una marató solidària per recaptar fons i fer front comú davant la crisi sociosanitària agreujada per la Covid-19. Aquesta marató tindrà una durada d’una setmana i per fer-la efectiva s’ha inclòs dins el projecte «Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats».

L’objectiu d’aquesta marató és que la ciutadania es mobilitzi i faci aportacions, per intentar revertir els problemes estructurals que patia la societat, i que s’han agreujat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Totes les aportacions recaptades es destinaran a projectes socials que combaten les mancances estructurals entre la població més vulnerable.

A la mateixa pàgina del projecte «Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats» tres representants de les diferents entitats que formen part del projecte, expliquen quines són les necessitats d’aquesta marató. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, explica que «La pandèmia agreuja la situació de vulnerabilitat i pobresa que ja existia al nostre país.». Teresa Crespo, membre de la junta directiva d’ECAS, comenta que «venim de la crisi de 2008 i els que encara no l’havien superat avui, estan patint l’impacte de la Covid-19». Per últim, David Fernàndez, de Coop57, explica que «abans de la Covid-19, només el 45% de la societat catalana vivia sota patrons de plena integració social».

El projecte «Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats» va néixer el 2016 de la mà d’Òmnium, Coop57 i ECAS. L’objectiu del projecte és contribuir a revertir des de la mateixa societat, la situació de crisi social i la cronificació de les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social a Catalunya.

Afegeix un comentari nou