Marketplace 2014, la gran cita dels voluntaris

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marketplace 2014, la gran cita dels voluntaris

Resum: 

L’acte se celebrarà el proper 20 d’octubre al Born CC amb l’objectiu de fomentar les bones relacions entre entitats i empreses.

Parlar de l’origen de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) ens situa al març de l'any 2000, quan a la Cimera del Consell Europeu es fixa l’objectiu estratègic per a la UE d’esdevenir “una economia capaç de créixer econòmicament de manera sostenible, amb més i millor ocupació i amb major cohesió social”.

Després de catorze anys, les polítiques de RSE han esdevingut casos exitosos per algunes empreses, tot i que moltes encara troben entrebancs per tal d’activar-les i donar-li’s continuïtat. Així mateix, moltes entitats no disposen dels coneixements necessaris per apropar-se a les empreses i sovint desconeixen, i de vegades desconfien, sobre la voluntat que tenen les empreses en la seva tasca social.

La FCVS, amb l’objectiu de fomentar les bones relacions entre empreses i entitats, celebrarà el proper 20 d’octubre al Born CC la segona edició del Marketplace, un punt de trobada on més de 70 entitats i empreses compartiran, analitzaran i donaran impuls a la seva activitat en l’àmbit de la RSE i el voluntariat.

Aquest esdeveniment es converteix en un dels actes centrals de la celebració de la designació de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat, i forma part de l’agenda dels actes commemoratius del Tricentenari.

El Marketplace es presenta com un espai facilitador, per a fomentar i debatre sobre el futur d’aquesta relació tan necessària i imprescindible per la tasca transformadora social que realitzen milers de voluntaris a Catalunya. L’accés al recinte serà gratuït a tots els espais, tot i que per motius d’aforament de les sales caldrà inscriure’s prèviament a alguns tallers o espais.

Participants

A l’esdeveniment hi participaran entitats del tercer sector, centres especials de treball i empreses d’inserció; empreses que desenvolupen o volen desenvolupar accions de Responsabilitat Social (RS); administracions públiques relacionades amb el tercer sector; plataformes i universitats que promouen la RS i en fan recerca, difusió i formació; i mitjans de comunicació que fan la important tasca de difondre’n les activitats.

La RSE a debat

Un dels plats forts del Marketplace 2014 serà l’Espai Diàlegs, sis taules de debat constituïdes per ponents del món acadèmic i empresarial del nostre país, i moderades per periodistes de referència, on es reflexionarà entorn el món del voluntariat i alguns dels àmbits on la seva presència ha esdevingut central:

 • Empresa. Responsabilitat Social i voluntariat.
 • Social. Món local i voluntariat.
 • Ocupació. Voluntariat i llocs de treball a Europa.
 • Participació ciutadana. Voluntariat esportiu, cultural, ambiental, educatiu.
 • Responsabilitat Social i clubs de futbol professional.
 • Societat. Moviments socials i voluntariat.

Durant tot el dia s’organitzaran també diverses activitats formatives i d’intercanvi d’experiències i col·laboració, amb un espai de contactes entre entitats i empreses. Un dels moments més esperats serà el Pitching Solidari, on sis entitats presentaran els seus projectes davant representants d’empreses i institucions públiques i privades, que valoraran la seva eficiència i assertivitat.

Inauguració - Parlaments

La inauguració del Marketplace anirà a càrrec de:

 • Neus Munté, Honorable Consellera de Benestar Social i Família
 • Xavier Trias, Alcalde de Barcelona
 • Miquel Calzada, Comissari de la Generalitat per a la commemoració del Tricentenari
 • Marc Simón, Fundació La Caixa. Programa Incorpora
 • Eva Hamback, Presidenta del CEV
 • Francina Alsina, Presidenta de la FCVS

Afegeix un comentari nou