'Mediterrani': la pel·lícula que conta la història de les persones refugiades

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
La pel·lícula està protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner. Font: Dimitris Vlaikos. Font: Font: Dimitris Vlaikos.
La pel·lícula està protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner. Font: Dimitris Vlaikos.
El rodatge es va iniciar el 4 de setembre, durarà vuit setmanes i es realitzarà entre Atenes, Barcelona i l’illa de Lesbos. Font: Dimitris Vlaikos. Font: Font: Dimitris Vlaikos.
El rodatge es va iniciar el 4 de setembre, durarà vuit setmanes i es realitzarà entre Atenes, Barcelona i l’illa de Lesbos. Font: Dimitris Vlaikos.

'Mediterrani': la pel·lícula que conta la història de les persones refugiades

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Actualment, el llargmetratge s’està rodant entre Barcelona i Grècia i compta amb la col·laboració d’Open Arms.

'Mediterrani' és un film en procés de producció que neix amb l’objectiu de mostrar què passa al Mediterrani, dia rere dia, amb totes les persones que arrisquen la seva vida per fugir dels conflictes bèl·lics i es converteixen en persona refugiades mentre viuen en unes condicions inhumanes.

La història està inspirada en el viatge a Lesbos que van emprendre els socorristes de Badalona Òscar Camps i Gerard Canals al 2015. Des d’aquest moment, i a través de l’entitat Open Arms, persones anònimes porten anys arriscant la seva vida per salvar la dels altres. Gràcies a aquesta aventura, ja s’han pogut salvar més de 100.000 vides al mar.

Sinopsi

A la tardor de 2015, dos socorristes, l’Òscar i en Gerard, viatgen fins a Lesbos, Grècia, després de quedar impactats per la fotografia d’Aylan Kurdi, un nen ofegat a les aigües del Mediterrani. Quan arriben a l’illa descobreixen la realitat de les milers de persones que arrisquen la seva vida cada dia creuant el mar en precàries embarcacions per fugir dels conflictes armats dels seus països d’origen. Tot i així, no hi ha ningú que faci tasques de rescat.

Per aquest motiu, l’Òscar i en Gerard, juntament amb l’Esther, en Nico i altres membres de l'equip, lluitaran per donar suport a totes les persones refugiades que ho necessiten. Aquest viatge representarà una odissea que canviarà les seves vides i els mostrarà el que amaga el Mediterrani: una lluita diària per sobreviure en el mar, davant les seves adversitats i les que genera l’ésser humà.

Un projecte amb 5 anys de gestació

La pel·lícula està protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner i estaran acompanyats per un repartiment internacional. El director del projecte és Marcel Barrena, autor del film '100 metros'. El rodatge es va iniciar el 4 de setembre, durarà vuit setmanes i es realitzarà entre Atenes, Barcelona i l’illa de Lesbos.

Barrena es va sumar al projecte al 2016 i ja porta 4 anys en un procés de preparació, documentació i investigació previs colze a colze amb els i les socorristes i les persones refugiades que ha conegut en els seus viatges a Grècia. Durant aquest temps ha comptat amb l’ajuda d’Open Arms i la del guionista Danielle Schleif.

"Mediterrani està concebuda com una pel·lícula dinàmica, sensible, esperançadora, però al mateix temps sense perdre l'essència que suposa explicar una història real, en unes platges on aquesta realitat incomprensible està tenint lloc tots els dies", explica Barrena.

El llargmetratge està produït per Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones i Heretic i compta amb la participació de RTVE, Movistar+ i TVC. 'Mediterrani' arribarà a la gran pantalla al 2021 i serà distribuïda per DeAplaneta.

Afegeix un comentari nou