Mentoria amb joves, "una petita forma de treballar per l'ocupabilitat"

Autor/a: 
Ivonne del Pozo - Marc Perales
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Mentoria amb joves, "una petita forma de treballar per l'ocupabilitat"

Autor/a: 
Ivonne del Pozo - Marc Perales

Resum: 

Els joves participants en diversos programes de Fundesplai tenen l'oportunitat de comptar amb el suport individualitzat i l'orientació de persones mentores voluntàries, que comparteixen amb ells la seva experiència.

Els i les joves que participen en els projectes Tresca Jove, Tresca Europe, AMA de Fundesplai segueixen un programa formatiu i d'acompanyament dins del qual poden optar per comptar amb el suport d'una persona mentora voluntària.

Aquesta persona acompanya el o la jove durant el seu procés d'aprenentatge i creixement: una persona que guia, orienta i recolza, tot fomentant la seva autonomia i responsabilitat.

Parlem sobre la mentoria amb en Daniel, participant en el programa Tresca Jove, i en Joan, el seu mentor durant el procés.

Daniel Sotomayor, 19 anys

Daniel, jove participant al Tresca JoveEl Daniel es va incorporar al programa Tresca Jove a l’any 2014, per poder-se formar en l’àmbit del lleure, ja que el seu objectiu professional sempre ha estat ser mestre de primària.

Després de finalitzar el programa Tresca Jove i obtenir el carnet de Monitor/a de lleure d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, en Daniel està treballant en un menjador escolar i els caps de setmana realitza la seva tasca de monitor al Grup d’Esplai Espurnes d’Esplugues de Llobregat.

El curs 2015-2016 iniciarà els seus estudis en el Grau d’Educació Primària a la universitat.

El fet que la persona mentora t’hagi acompanyat, en els darrers mesos, en la teva inserció sociolaboral i et faci d’assessor, que t’ha aportat?

M'ha aportat una oportunitat de parlar dels temes que m'interessen o m'afecten amb una persona amb més experiència i rebre consells a partir de la seva experiència. També m'ha ajudat a veure les coses des d'un punt de vista diferent.

Durant els mesos que has participat en la mentoria, us heu trobat cada dues setmanes... Com valores la dedicació del teu mentor, el Joan?

Molt positiva! En cada sessió quedàvem per a la següent i, en cas de problemes, sempre ho comunicàvem per mail. A més, els temes que vam tractar van ser molt adequats a cada moment i la manera de tractar-los va ser molt bona... Cada sessió era molt profitosa.

Joan Cuatrecasas Serra, jubilat, mentor d'en Daniel

En Joan és membre actiu de l’associació Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE), és membre de la Junta Directiva de l’entitat. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al món de l’empresa. Des de la tardor del 2013 forma part de l’equip de persones mentores de Fundesplai i ha estat mentor de tres joves.

Perquè confies el teu temps al projecte de mentoria de Fundesplai?

Perquè crec que és una petita forma de treballar per l'ocupabilitat, de què està tant mancada Catalunya i Espanya.

Què és el que et resulta més atractiu de la teva experiència com a persona mentora?

Sentir-me útil en un projecte tan necessari com el Tresca Jove.

Des de la teva experiència com a persona mentor, ens pots donar 3 motius per “convidar” altres persones a incorporar-se al programa?

  • Sentir-se útil.
  • Entrar en un "món" d'ajuda a la joventut.
  • Col·laborar en un programa ben organitzat!

Més informació sobre mentoria:

Afegeix un comentari nou