Més de 1.500 roses contra la soledat no volguda

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Per la diada d’enguany, Amics de la Gent Gran tornarà a adaptar les seves activitats i iniciatives perquè el dia de Sant Jordi cap persona es trobi en solitud. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Per la diada d’enguany, Amics de la Gent Gran tornarà a adaptar les seves activitats i iniciatives perquè el dia de Sant Jordi cap persona es trobi en solitud. Font: Unsplash.
Per aquest motiu, l’entitat s’adaptarà a les circumstàncies actuals i així seguir acompanyar a les persones grans per combatre el seu sentiment de soledat no desitjada. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Per aquest motiu, l’entitat s’adaptarà a les circumstàncies actuals, per seguir acompanyant a les persones grans i, d'aquesta manera, combatre el seu sentiment de soledat no desitjada. Font: Unsplash.

Més de 1.500 roses contra la soledat no volguda

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

Des d’Amics de la Gent Gran es mobilitzaran més de 1.500 persones voluntàries perquè la gent gran estigui acompanyada durant la diada de Sant Jordi.

Per la diada d’enguany, Amics de la Gent Gran tornarà a adaptar les seves activitats i iniciatives perquè el dia de Sant Jordi cap persona es trobi en solitud. Per aquest motiu, l’entitat s’adaptarà a les circumstàncies actuals, per seguir acompanyant a les persones grans i, d'aquesta manera, combatre el seu sentiment de soledat no desitjada.

Sota el lema ‘Sant Jordi en Companyia’, Amics de la Gen Gran ha preparat un programa d’accions i activitats que duran a terme a tot el territori català per tal de poder seguir portant caliu i amistat a les persones grans en un dia tan especial com la diada de Sant Jordi.

Albert Quiles, president d’Amics de la Gen Gran, explica que, tot i que encara no es pot celebrar com abans, enguany es viurà d’una forma propera i inclusiva a través de l’acompanyament del voluntariat i les activitats programades. “No serà un Sant Jordi com el dels anys anteriors, però el fet de poder-nos retrobar, que puguin rebre un llibre o una rosa o que puguin fer alguna activitat en una festivitat social com aquesta farà que la gent gran pugui gaudir d’aquest dia i es senti inclosa”.

Lliurament de 1.500 ‘Roses Contra l’Oblit’

Totes les persones voluntàries de l’entitat, més de 1.500, rebran una ‘Rosa Contra l’Oblit’. La flor està feta de feltre i representa un símbol de la lluita a favor de la gent gran i l’orgull d’envellir. Sempre que la situació ho permeti, aquestes roses seran portades a casa de les persones grans per les més de 1.500 persones voluntàries de l’entitat, que podran felicitar en persona el Sant Jordi a la vegada que fan companyia

Trucades de suport emocional

En la línia d’una de les activitats principals de l’entitat, quan no sigui possible realitzar una visita presencial, les persones voluntàries faran trucades o videotrucades, i en molts casos compartiran lectures de poemes o llibres.

Llibres

La fundació també ha posat a disposició del voluntariat centenars de llibres donats per diverses editorials perquè els puguin portar a la persona gran que acompanyen el mateix dia de Sant Jordi.

Suport a les residències

En aquests dies previs a la diada es lliuraran capses de llavors de l’amistat a 50 residències com a símbol de suport i de col·laboració entre institucions. D’altra banda, a 80 residències més, se’ls farà arribar una carta de suport per traslladar tot el recolzament de l’entitat.

Activitats locals

També s’organitzaran a moltes delegacions del territori activitats locals, com per exemple caminades, trobades en grups petits, pícnics o berenars amb la finalitat que les persones grans de la fundació gaudeixin en companyia de la diada de Sant Jordi.

Implicació de personalitats públiques

Com ja han fet anys anteriors, comptaran amb la participació de diverses personalitats del món de la cultura, la restauració, l’esport i el periodisme, així com de càrrecs electes perquè facin visites a persones grans o realitzin trucades o videotrucades per lluitar contra el sentiment de la soledat no volguda.

Sensibilització a través de les xarxes socials

Des de les xarxes socials de l’entitat, es publicaran testimonis de persones grans i persones voluntàries que comparteixin aquest Sant Jordi. Totes les publicacions aniran acompanyades del hashtag #SantJordiEnCompanyia. En aquesta línia, es convidarà a fer-ho al voluntariat i a les personalitats públiques que visitin o truquin a persones grans de l’entitat, així com a tota la ciutadania que vulgui compartir la diada amb la fundació.

Regals solidaris

D’altra banda, totes les persones que vulguin fer un regal solidari, des de l’entitat s’ofereix la possibilitat de participar en la iniciativa #SantJordiEnCompanyia a través de la botiga solidària. En aquesta web es pot comprar un paquet format per una ‘Rosa Contra l’Oblit’, una bossa de tela i una polsera de la fundació.

Amb aquest gest, a més de fer un regal solidari a una persona estimada, es col·labora amb la campanya de Sant Jordi i es contribueix a la lluita contra la soledat no desitjada de les persones grans. La recaptació de tot el que es vengui anirà destinat per combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat.

Afegeix un comentari nou