Més de 3.000 persones surten als carrers de Barcelona contra la LGTBIfòbia

Ravalnet
Manifestació al passeig de Gràcia contra la LGTBIfòbia. Font: FLG
Manifestació al passeig de Gràcia contra la LGTBIfòbia. Font: FLG

Més de 3.000 persones surten als carrers de Barcelona contra la LGTBIfòbia

Ravalnet

Resum: 

Furia Trans Autònoma boicoteja la manifestació convocada per PRIDE Barcelona i la Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya.

Més de 3.000 persones s'han manifestat aquest dijous contra la violència LGTBIfòbica als carrers de Barcelona sota el lema 'Tolerància zero' i al crit de "Prou agressions".

Les impulsores, Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya i PRIDE Barcelona, han demanat un clam unitari contra l'odi davant "l'augment de la violència LGTBIfòbica a Barcelona, Catalunya i l'estat espanyol", que té el precedent en la manifestació massiva de fa 40 anys per demanar la derogació de la llei de perillositat.

L'assassinat de Samuel ha sigut, diuen en un comunicat, "la gota que ha fet vessar el vas".

La mobilització, convocada al passeig de Gràcia amb Gran Via i organitzada en tres trams i amb totes les mesures de seguretat, ha comptat amb la participació de personalitats polítiques com Roger Torrent, Tània Verge o Jaume Collboni, entre d'altres.

Cal aturar l'espiral de violència lgtbifòbica aquest any en què s'han registrat 126 incidències, segons recull l'Observatori contra l'Homofòbia, de les quals 23 han estat agressions físiques. El 40% de les incidències han tingut lloc a la ciutat de Barcelona.

En un manifest, l'organisme reclama polítiques públiques contra l’LGTBIfòbia, "estratègies a curt termini per atendre de manera efectiva les víctimes i a mig i llarg termini que desplegui polítiques en els diferents sectors d’intervenció que recullen les normatives aconseguides".

El boicot de FuriaTrans

Al final de la mobilització, una manifestació paral·lela convocada a Jardinets de Gràcia per Furia Trans Autònoma amb la mateixa motivació ha boicotejat la marxa.

Aquest col·lectiu critica PRIDE Barcelona per "apropiar-se" de l'Orgull, promoure "un Orgull turístic, no crític i inherentment capitalista" i rebre subvencions d'empreses que consideren qüestionables, entre d'altres.

A més, denuncien la presència de personalitats polítiques del PSOE a la manifestació per haver exclós menors, persones no binàries i migrants de la llei Trans.

Afegeix un comentari nou