Més de 380 joves participen en la XIIIa edició del Campus Ítaca a la UAB

Fundació Autònoma Solidaria
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Més de 380 joves participen en la XIIIa edició del Campus Ítaca a la UAB

Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

El programa socioeducatiu ha crescut enguany en nombre de joves participants, instituts i municipis. El passat 5 de juliol van celebrar-se els actes de cloenda del primer torn i el segon, ja és en marxa.

El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu dirigit a nois i noies de 15 anys que han acabat 3er d'ESO i que durant el pròxim curs, l'últim de l'etapa obligatòria, hauran d'optar entre accedir al món laboral, cursar un mòdul professional de grau mitjà o bé fer batxillerat.

L'objectiu del Campus és incentivar l'alumnat que hi participa a continuar la seva formació per ampliar el ventall de possibilitats de futur. A més, el programa fa de la UAB un espai de convivència entre alumnat d'entorns socials diversos. El programa es promou des de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Fundació Autònoma Solidària és l'encarregada de la seva gestió per segon any consecutiu.

Enguany, l'Ítaca ha fet créixer el seu abast i impacte, ja que ha incrementat 1 comarca, 3 localitats, 24 instituts i 60 joves participants, arribant així a col·laborar amb 33 ajuntaments de 7 comarques de la província de Barcelona, amb un total de 77 instituts i ampliant el Campus a un total de 388 joves que han finalitzat 3r d'ESO.

Les activitats formatives dirigides es duen a terme amb personal docent i investigador vinculat a la UAB de diferents facultats i centres adscrits i que han estat seleccionats enguany en una convocatòria pública. El Campus es conforma de tallers, debats, problemes complexes, "qui té més raó" i projectes. Totes, activitats basades en l'aprenentatge derivat de l'experiència, tenint en compte el coneixement previ dels i les participants i afavorint el treball cooperatiu.

Va ser el passat 5 de juliol quan dos actes de cloenda simultanis celebrats a la Sala d'Actes del Rectorat i a l'Auditori de la Facultat de Lletres van tancar el primer torn d'aquesta 13a edició, en el qual hi ha participat 194 joves. El 6 de juliol va començar ja el segon torn, on n'hi participaran 194 més.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou