Àmbit de la notícia
Social

Més de 50.000 infants, en risc de créixer sense família a Catalunya

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • Una nena de 4 anys observa a la seva família.
    Font: Max Pixel
  • Rubén Guijo, un dels testimonis de la campanya 'Històries que acaben bé"
    Rubén Guijo, un dels testimonis de la campanya 'Històries que acaben bé" Font: Aldees Infantils SOS

Aldees Infantils SOS Catalunya dona veu al testimoniatge de persones que han patit exclusió social durant l’etapa infantil amb la campanya ‘Històries que acaben bé’.

En Rubén Guijo va haver de marxar de casa quan era petit perquè ni els seus pares ni els seus tiets van poder fer-se càrrec d’ell. Ara, estudia un grau d’Educació Social a la universitat. Aquest és un dels testimonis de la campanya ‘Històries que acaben bé’, iniciativa que mostra els desenllaços amables d’una problemàtica social que afecta els infants de tot Catalunya. Les dades d’Aldees Infantils SOS Catalunya afirmen que més de 50.000, estan en risc de créixer sense família i 300.000 estan en situació de vulnerabilitat.

Sant Feliu de Codines és l’aldea que va acollir en Guijo. L’altra testimoni que aporta la campanya és el de la Julita Valls, mare i cuidadora de molts infants a l’entitat. “Ara ja estic jubilada, però encara continuem la relació i celebrem els aniversaris i les festes”, recull Valls. Les accions que fan des d’Aldees Infantils són donar als infants una llar, donar veu a qui més ho necessita, protegir a la infància en situació de risc i enfortir les famílies.

L’objectiu solidari de la campanya és incrementar el número de socis i sòcies. “L’acollida està sent molt bona, en un mes i mig portem només a Facebook milers de visualitzacions i unes 5.000 interaccions amb la campanya”, ha afirmat Fernando Catalan, responsable de la creativitat i estratègia, dirigida per l’agència de continguts publicitaris Ámbitos.

Segons un informe d’Aldees Infantils SOS, les causes per a la desatenció i l’abandonament de la infància a l’Estat espanyol es manifesten a través de distintes formes com el maltractament físic, psicològic, l’abús sexual o la negligència. Els factors que provoquen la vulnerabilitat de l’infant s’associen, majoritàriament, al context cultural i relacional de la família i la realitat socioeconòmica de la unitat familiar.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari