Mobilitzacions contra les expulsions racistes arran de la deportació de Mohamed Said Badaoui

Colectic-comunitari
Concentració en suport de Mohamed Said Badaoui a Reus el dilluns 8 d'agost. Font: ADEDCOM
Concentració en suport de Mohamed Said Badaoui a Reus el dilluns 8 d'agost. Font: ADEDCOM

Mobilitzacions contra les expulsions racistes arran de la deportació de Mohamed Said Badaoui

Colectic-comunitari

Resum: 

El cas confronta el ministeri de l'Interior amb les entitats i el govern català, que ha denunciat la situació a la Comissió Europea.

Després de passar 30 dies en un Centre d'Internament per a Immigrants (CIE), l'activista Mohamed Said Badaoui, va ser exposat i deportat al Marroc aquest passat dissabte de matinada acusat de radicalització i de ser un perill per la seguretat nacional per part de la policia espanyola.

L'operació del ministeri de l'Interior va consistir també en la deportació de l'activista Amarouch Azbir, company de Badaoui, que fins llavors estava en llibertat per falta de proves.

Els dos activistes van arribar a Casablanca de matinada en un avió sols per a ells dos.

Els dos activistes pels drets de la comunitat musulmana a Catalunya –Badaoui des de l'ADEDCOM de Reus i Azbir des de l'Associació Islàmica Al-Forkan de Vilanova i la Geltrú– fa més de trenta anys que resideixen a Catalunya, i defensen que no s'han aportat proves vàlides i que no s'han pogut defensar.

Col·lectius, entitats, partits polítics, i també la Generalitat de Catalunya, els han donat suport per la seva tasca vinculada a l'associacionisme i han qualificat l'operació de racisme institucional. De fet, la Generalitat ha elevat el cas a la Comissió Europea.

Badaoui ha explicat als mitjans que la seva família, amb tres infants, haurà d'abandonar el seu entorn a Reus per anar a reunir-se amb ell. Considera que "han fet servir la seva figura per alliçonar les persones musulmanes que defensen els drets de la comunitat a Espanya", ha dit a 'El Periódico de Catalunya'.

Les entitats es mobilitzen

Entitats com Lafede.cat, que denuncia la vulneració de drets humans, o la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), han lamentat la situació.

La mateixa ADEDCOM parla de la por a les represàlies per mobilitzar-se que inocula aquest precedent en diversos col·lectius.

Hi ha diverses mobilitzacions convocades.

Dilluns 21

  • Madrid, 17:30 h, davant del Congrés dels Diputats
  • Vilanova i la Geltrú, a les 20 h, a la plaça de la Vila

Dimarts 22

  • Tarragona, 19:30 h, a pla plaça Imperial Tàrraco

Dimecres 23

  • Reus, 19:30 h, a la plaça del Mercadal

Dijous 24

  • Barcelona, 18 h, delegació del govern espanyol a Barcelona

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou