Àmbit de la notícia
Social

Mónica Aldegunde: "Venen temps de canvis, molta reflexió i nous reptes"

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Vanesa Vilaseca
  • Mónica Aldegunde, Presidenta y fundadora de Col·lectiu Dona Terra
    Font: Mónica Aldegunde
  • Col·lectiu Dona Terra
    Col·lectiu Dona Terra Font: Col·lectiu Dona Terra
  • Col·lectiu Dona Terra
    Col·lectiu Dona Terra Font: Col·lectiu Dona Terra

Entrevistem a la Presidenta y fundadora de Col·lectiu Dona Terra, també representant territorial del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) per la província de Girona.

A què es dedica Col·lectiu Dona Terra?

Som un grup de dones compromeses amb la societat, emprenedores, lluitadores, valentes, empoderades, realitzant cada una el seu procès de vida. Dona Terra és el nexe d'unió per aquesta tasca individual i alhora col·lectiva. Creiem en la igualtat des de la diferència, l’optimisme, la importància de crear xarxes, la solidaritat i l'obertura a totes les opcions i talents que tenim les dones en els nostres rols.

Creem xarxes en un espai de networking per donar visibilitat a totes les dones. Fem un programa de radio anomenat “ Va de Dones”, tenim un espai de trobada i reflexió, un newsletter amb bagul de favors, així com un espai lúdic, cultural i de desenvolupament personal.

Com va néixer

A l'agost de fa 10 anys un grup de dones ens varem trobar amb la voluntat de crear una xarxa entre dones globals. Dona Terra va néixer de la necessitat de no caminar soles. De poder trobar un espai on poder ser nosaltres mateixes. D'aportar el nostre talent en acompanyar a altres dones en situació de fragilitat. 

Des de l'entitat apostem pel desenvolupament personal i professional, espiritual i laboral, el privat i el públic, harmonitzant les dues esferes. Creem una xarxa de serveis global d’informació, d’atenció, recursos, intercanvi i, a més, som el punt de trobada, un punt de referència. Un espai d’intercanvi i coneixement.

Com ajudeu a millorar la qualitat de vida de les dones?

Durant aquests 10 anys, hem fet activitats com conferències, xerrades, presentació de llibres, networking, seminaris, i fins i tot durant un llarg període un programa de radio a Radio Blanes anomenat "Va de dones", en el què hem entrevistat a més de 100 persones, principalment dones de la nostra societat. També som pioneres de “Circulos de mujeres” a Blanes. 

En quins programes treballeu actualment?

Tenim un programa propi, Empoderat, que portem a terme conjuntament amb altres entitats des de fa 5 anys”. És un programa que acompanya a dones en el seu desenvolupament global, aporta eines com gestió del temps i les emocions, el treball en equip, autoestima, intel·ligència emocional i comunicació. Té com a objectiu poder fer un nou pla de vida i un pla de auto-ocupació. Portem 7 anys amb aquest programa en tota la comarca.

A més, participem a taules de debat sobre temes relacionats amb salud, empresa, violència i migració al Consell nacional de dones de Catalunya per la província de Girona. 

Quina repercussió ha tingut la pandèmia en la seva qualitat de vida?

Moltes dones són emprenedores, professionals o autònomes. La pandèmia els va portar molta incertesa i algunes han tingut que tancar. Emocionalment, els ha suposat pèrdues però també molta unió. Ara han de reinventar-se ampliar els coneixements en xarxes socials i en noves tecnologies.

Com creieu que evolucionarà la situació en els propers dos anys?

Venen nous temps de canvis i molta reflexió. La col·laboració i les xarxes seran vitals per estar comunicades, visibles, presents. També venen nous reptes. Cal actualitzar-nos i estar al dia. Ser conscients de que no estem soles. Dona Terra continua la seva tasca, empoderant, unint, vinculant... i que així sigui i per molts anys!

Què reivindiqueu des de l'entitat per ajudar-les?

Estem presents en taules de reflexió i debat. Som part important dels espais on la presència de les dones hi ha de ser. Tenim veu i la fem sentir. Fem molta pedagogia i comptem amb expertes en cadascun dels temes que ens afecten. Dona Terra és una xarxa amb perspectiva de gènere, sota un model d’intercanvi horitzontal.

 

 

 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari