Narcís-Oriol Moreso: "El nostre objectiu és apropar l'associacionisme alternatiu a tothom"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Narcís-Oriol Moreso Iennaco Font: Associació Kodama
Narcís-Oriol Moreso Iennaco Font: Associació Kodama
Participació de Kodama Girocòmic - Fira del còmic, el manga i l'entreteniment de Girona Font: Associació Kodama
Participació de Kodama Girocòmic - Fira del còmic, el manga i l'entreteniment de Girona Font: Associació Kodama
Sessió de jocs de taula Font: Associació Kodama
Sessió de jocs de taula Font: Associació Kodama
Associació Kodama a Ludivers Font: Associació Kodama
Associació Kodama a Ludivers Font: Associació Kodama

Narcís-Oriol Moreso: "El nostre objectiu és apropar l'associacionisme alternatiu a tothom"

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Entrevistem a l'Narcís-Oriol Moreso, President de l'Associació Kodama, una entitat juvenil sense ànim de lucre de Girona que promou el món dels jocs de taula, de rol, l'anime i els còmics.

Com va néixer Kodama?

L’Associació Juvenil Kodama va néixer perquè, primer de tot, ens encanta fer el que la gent anomena "el friki". Abans de la creació de l'associació nosaltres mateixos ja ens reuníem per jugar a jocs de taula, ja quedàvem per parlar d’anime, manga… I un dia vam dir que estaria divertit poder fer els nostres esdeveniments i que la gent també pogués gaudir d’aquest ambient friki que es creava. I després d’un munt de burocràcia, d’anar amunt i avall validant cada respectiu document aquí estem llestos per seguir fent el friki.

Quin any va crear-se l'associació?

En realitat l’associació es va crear l’any 2017, però si hem de ser sincers no hem estat molt actius ja que no ha sigut fàcil posar en marxa aquest projecte. Tot i així, encara que no haguem realitzat totes les activitats que ens hagués agradat, hem participat en varis esdeveniments durant aquests dos anys com el Girocòmic, el Ludivers i les activitats que vam realitzar nosaltres mateixos a la Llibreria 22 (Girona) o al Zeppelinn (Girona).


Què oferiu com a associació?

Doncs tal i com diem al nostre web el nostre objectiu és apropar aquest ambient a tothom qui vulgui a través d’esdeveniments, projeccions, quedades per a jugar i moltes altres activitats que encara estan per venir.

Així mateix al web també hi podreu trobar un blog on quasi diàriament anem pujant notícies d’actualitat tant del món de l’anime, el manga, els videojocs, els jocs de taula… I les nostres xarxes socials on podreu estar al dia de totes les nostres activitats.

Quines avantatges té fer-se membre de Kodama?

Una vegada formes part de l’associació i tens a les teves mans el carnet oficial ja pots disfrutar dels seus avantatges. Aquests avantatges són un 5% de descompte a la Llibreria 22, a Jugar X jugar, a la Freak Show, al Zeppelin i a la Moby Disk Records, que són botigues situades a la ciutat de Girona. També entrada gratis o descomptes per participar en tornejos o esdeveniments i crispetes gratis durant les projeccions de pel·lícules.

Quins són els requisits per formar-ne part?

La veritat és que tothom pot formar part de l’associació, però sí que és cert que hi han uns requisits bàsics. Per a les persones majors d'edat és simplement omplir un formulari per nosaltres poder tenir les dades de la persona en qüestió i poder fer entrega del carnet oficial amb el qual ja podrà gaudir dels avantatges de formar part de la associació. Per els menors d’edat si que demanem una autorització dels pares, mares o les persones que siguin les tutores legals per poder acceptar la seva sol·licitud. El formulari es pot omplir tant en persona, en alguns dels nostres esdeveniments, com telemàticament a través de la secció “com ser membre” del nostre web. Però fins que aquella persona no acudeix en persona a alguna de les nostres activitats on li fem entrega del carnet no pot gaudir plenament dels avantatges de l'associació.

Com es pot col·laborar?

Actualment formar part de l’associació no té cap cost, però si hi ha alguna persona interessada en ajudar a l’associació pot col·laborar ecocòmicament si així ho desitja. Sincerament, la millor forma de col·laborar amb l’associació és participant en els esdeveniments, perquè això és com una bola de neu. Quantes més persones vinguin a les activitats, més rellevància tindrem com “associació friki”, i per tant, més empreses de jocs de taula, distribuïdores d’anime, manga… voldran fer col·laboracions amb nosaltres, amb la qual cosa podrem realitzar millors esdeveniments i anar a més llocs.

Afegeix un comentari nou