Neix FàcilMent, servei de comunicació fàcil que genera ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual

L'Apòstrof SCCL
Autor/a: 
Anna Pruna
 Font: L'Apòstrof
Un procés de validació de FàcilMent. Font: Cedida

Neix FàcilMent, servei de comunicació fàcil que genera ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual

Autor/a: 
Anna Pruna
L'Apòstrof SCCL

Resum: 

FàcilMent és un projecte que promou l’accés a la informació dels col·lectius amb dificultats de comprensió lectora i facilita la seva participació en la comunitat

El Servei Integral FàcilMent és el primer servei en català que posa a l’abast de la ciutadania un alt volum de documents en lectura fàcil. Són documents relatius als drets laborals i cooperatius, guies que millorin la inserció laboral, la comprensió de la banca ètica o que ofereixin eines a l’administració pública per comunicar-se millor amb la ciutadania. En l’àmbit de la cultura, també s’adaptaran a lectura fàcil novetats editorials. Finalment, es treballarà per apropar la informació d’actualitat a través d’un blog en lectura fàcil.

“Ajudar a les empreses i administracions a comunicar-se de manera més clara i ser accessibles a persones amb discapacitat, gent gran i altres col·lectius amb dificultats de comprensió lectora” és l’objectiu del projecte FàcilMent, segons explica Pepa Muñoz, representant del Grup Cooperatiu TEB, que és l'impulsor del projecte en el qual hi participen cinc cooperatives més: Abacus, L’Apòstrof, Suara, Sepra i Xarxa Ambiental. També hi col·laboren mitjans de comunicació de l’economia social com Crític i Alternatives Econòmiques i altres iniciatives com Sambucus o Fundació Finances Ètiques.

FàcilMent desenvoluparà l’accessibilitat cognitiva, una de les potes necessàries per al desplegament de la Llei d’Accessibilitat Universal. Entendre el món que ens envolta és clau per afavorir la participació de tota la ciutadania en la vida política, econòmica, cultural i social. Els protagonistes d’aquest servei són les persones amb discapacitat intel·lectual, que fan de validadores de documents escrits en llengua fàcil i que gràcies a aquesta feina, a més, poden accedir a un lloc de treball.

“Un repte tan important, només es pot assolir amb cooperació i amb diversitat”, explica Pepa Muñoz, representant de Grup Cooperatiu TEB. I continua: “Per això, en FacilMent hi ha incloses un ampli ventall de cooperatives que treballen per transformar el seu entorn de d’àmbits diferents i compartint, això sí, els valors i principis participació, l’autogestió, el suport mutu i l’interès per la comunitat”.

FàcilMent ha estat beneficiari dels ajuts Projectes Singulars per a la generació d’ocupació impulsats per la Direcció d’economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, del Departament d’empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou