Neix Re-Barcelona, primera trobada global de moda sostenible i ètica

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Tula rodona "Moda sostenible y ética, reto global" en la presentació de RE/-BARCELONA Font: BEFF
Tula rodona "Moda sostenible y ética, reto global" en la presentació de RE/-BARCELONA Font: BEFF

Neix Re-Barcelona, primera trobada global de moda sostenible i ètica

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El 8 i 9 de març de 2019, Barcelona serà l'altaveu i fòrum de discussió de les millors iniciatives en creació, producció, venda i ús de moda sostenible referent al sud d'Europa.

En el marc de la cinquena edició del Barcelona Ethical Fashion Fest (BEFF), l’Associació de Moda Sostenible Barcelona ha presentat el Re/-Barcelona Sustainable Fashion Global Event, la primera trobada global de moda sostenible i ètica de Barcelona que vol convertir-se en el think tank permanent sobre moda sostenible i ètica al sud d’Europa. RE-BARCELONA involucrarà els principals actors internacionals del sector, entitats i persones de reconeguda trajectòria en l'àmbit de la moda sostenible posant atenció especial en tres països europeus de referència al sector de la moda com són França, Itàlia i el Regne Unit.

Aquest és el vídeo de presentació de les jornades:

Durant dos dies la capital catalana es convertirà en l’epicentre de la moda ètica i sostenible a nivell internacional. El primer dia estarà dirigit a professionals de la indústria de la moda i servirà d’espai de divulgació de noves iniciatives en moda sostenible i ètica, on aquest col·lectiu podrà compartir experiències i coneixement amb persones expertes a nivell nacional i internacional, i promoure alternatives de disseny, producció i comercialització més sostenibles. En canvi la segona jornada estarà oberta a la ciutadania per sensibilitzar les persones consumidores i contribuir a que tinguin uns hàbits de consum més responsables a través de la moda mitjançant exposicions, tallers, projeccions i masterclasses.

Cal destacar que la moda sostenible engloba tota producció de roba i complements que respecti el medi ambient, la salut i que promogui l'ús de materials sostenibles, la reutilització de materials i minimitzi l'impacte mediambiental en els processos de producció. La moda ètica implica que les empreses han d'actuar des de la transparència, promoure els drets humans i laborals, generar projectes amb impacte positiu en minories i aconseguir relacions comercials equitatives en la distribució d'ingressos.

L'Associació de Moda Sostenible Barcelona és la primera entitat de moda sostenible de l'estat espanyol i organització de referència a nivell internacional que té l'objectiu de sensibilitzar a la societat sobre els avantatges de la moda sostenible així com potenciar i estimular la seva creació, venda i ús. MSBCN crea i organitza el primer festival de moda sostenible del sud d'Europa, el Barcelona Ethical Fashion Fest (#BEFF) que celebra la seva 5a edició el 23 de novembre de 2018. Les jornades estan coorganitzades amb Seed&Click i compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Afegeix un comentari nou