Neix una entitat que promocionarà el voluntariat a Solsona

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Plaça del Palau Episcopal de Solsona. Font: Sergio Morchon, Flickr
Plaça del Palau Episcopal de Solsona. Font: Sergio Morchon, Flickr
Identitat gràfica de la nova entitat de Solsona. Font: Deixant Empremta
Identitat gràfica de la nova entitat de Solsona. Font: Deixant Empremta

Neix una entitat que promocionarà el voluntariat a Solsona

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

Deixant Empremta és una associació que connectarà joves locals amb projectes a Europa i també portarà voluntariat internacional al Solsonès.

El 2020 ha vist néixer una nova entitat a la comarca del Solsonès. Es tracta de l’associació Deixant Empremta, una iniciativa que té com a objectiu implicar voluntariat d’arreu del món a Solsona i connectar-lo amb diversos projectes locals. L’entitat, en aquest sentit, neix amb la vocació de tenir una doble direcció. D’una banda, vol portar voluntariat d’arreu d’Europa a Catalunya per implicar-se en projectes locals i, d’altra banda, enviarà joves amb motivacions a l’estranger per poder gaudir d’una experiència voluntària.

"L'any 2017 vaig fer un voluntariat al Perú i a partir d'aquí vaig pensar que seria interessant crear una entitat que no només gestionés voluntariat sinó que també organitzés activitats", ha afirmat Nil Ballarà, un dels impulsors de l'entitat. Així doncs, l'entitat farà de nexe entre entitats i voluntariat, duent a terme tota la part burocràtica, i a part organitzarà activitats com visites guiades per Solsona, sortides, etc.

Deixant Empremta es va donar a conèixer el passat dissabte dia 25 de gener, en una presentació oficial a la sala de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató iniciada a les 19h, que va comptar amb un taller previ de musicoteràpia, a càrrec de Pilar Planavila. Posteriorment l’activitat es va traslladar al Casal Popular La Fura, on es va fer una botifarrada popular i diferents concerts de versions protagonitzats per les formacions musicals The Velcros i Rastaflaires.

A més, durant el concert es van dur a terme diferents bingos amb premis de diverses botigues solsonines o cardonines. En la presentació de l’entitat han col·laborat diverses persones voluntàries com en Nicolas i la Leticia, de la Seu d’urgell. "Vam dubtar entre un nom anglès i un català, pero finalment vam voler potenciar més el nostre entorn ja que l'objectiu és deixar una marca tant en els voluntaris que venen com a les entitats", ha compartit en Nil.

L’associació, en aquest sentit, ja té acords de col·laboració amb entitats locals com Caritas Solsona, Creu Roja, Riuverd o l’Oficina Jove, per tal que el jovent internacional pugui fer voluntariat en aquestes organitzacions. D’altra banda, també volen oferir aquesta experiència al jovent del territori. “M’agradaria donar l’oportunitat als joves de la comarca de poder marxar i tenir l’oportunitat de realitzar pràctiques o fer voluntariat a l’estranger”, ha afirmat Ballarà a mitjans locals.

L’entitat començarà fent entrevistes a distància amb dues o tres persones, a partir del mes de setembre. Els solsonins i solsonines que estiguin interessats podran enviar una carta de motivació i se’ls hi presentarà el projecte. “Tenim moltes ganes de començar aquest projecte. Deixant Empremta neix de la il·lusió de portar voluntaris de diferents llocs del món a Solsona”, han afirmat des del seu compte de Facebook, de nova creació. De moment, les informacions que difondran es faran a través d’aquesta xarxa social i també des del seu compte d’Instagram.

Com es finançarà el projecte?

Deixant Empremta es presentarà a la convocatòria del Cos Europeu de Solidaritat a l'abril, per poder començar a partir de la tardor. Fins aleshores, l'entitat ja treballarà durant l'estiu amb el projecte Euroculture a França, on enviaran un grup de 7 o 8 persones voluntàries per participar en una activitat de preservació del mediambient connectada amb l'art, la cultura i la música.

Afegeix un comentari nou