Neules solidàries i àpats socials de Nadal per viure unes festes diferents
Comparteix
Les entitats socials fan diferents propostes gastronòmiques per Nadal amb productes que promouen la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.
Amb l’esperança posada en la vacuna, la societat desitja que el 2021 doni treva al malson causat pel coronavirus, o almenys, n’afebleixi les seves conseqüències. Per a poder celebrar les festes de Nadal que posen punt final a un any convuls i fer-ho de la millor manera, les entitats socials han fet ja les seves propostes per parar taula amb productes solidaris i de proximitat. Viure un Nadal responsable fent un consum conscient és a les manes de totes les famílies.
Les neules solidàries de l’Obra Social Sant Joan de Déu faran que els desitjos i els somnis de les seves persones ateses puguin fer-se realitat. Aquest deliciós dolç allargat conté les il·lusions dels nens i nenes hospitalitzades, de la gent gran que ha perdut la seva llar, de persones migrades o de persones que pateixen un trastorn mental. Elaborades a l’obrador El Rosal de Tàrrega, amb les compres d’aquestes neules es finançaran els projectes solidaris que fan possible els desitjos que contenen. La Judit i la Maria, dues nenes hospitalitzades, podran complir així els seus somnis.
Triar productes socials no només promou la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social, com és el cas de les neules de Sant Joan de Déu, sinó que també omple la taula de solidaritat, compromís i responsabilitat. La Fundació Formació i Treball, per exemple, vol portar a les llars catalanes o als equips de treball la seva escudella solidària amb pilota, un plat típic de les festes nadalenques elaborat des de la iniciativa D’ins, una escola-restaurant impulsada per l’entitat. Per a realitzar la comanda, cal fer l’encàrrec a través del seu formulari.
Per la seva banda, la Fundació Ared proposa un Nadal 100% social amb vins, mascaretes, ninos, bosses i productes gastronòmics. Elaborats per l’empresa d’inserció Salta, l’entitat assegura que amb la compra dels seus productes es regalen noves oportunitats a les persones que més ho necessiten. “Darrere de cada un dels productes que elaborem hi ha una nova història de vida, i ara tu pots formar part d’aquesta història”, destaquen des de l’entitat. Les mascaretes es poden triar en blanc o negre o amb estampats i tenen doble capa amb teixit homologat.
Els ninots de tela de la Fundació Ared són útils per a decoració o per aguantar portes i estan confeccionats amb tela reciclada per dones en situació d’alta vulnerabilitat. Per la seva banda, les bosses de tela de cotó contenen una frase serigrafiada produïda al taller de confecció de Salta Tèxtil amb l’eslògan: “Cosim les nostres ales i alcem el vol”. Entre els productes gastronòmics del lot de Nadal, Ared proposa un rodó de pollastre casolà amb panses i pinyons, uns canelons de l’àvia casolans, uns canelons especials d’ànec amb salsa de ceps o un aperitiu nadalenc per brindar amb cava o vi.
Ilersis de Lleida preveu esquivar la crisi del coronavirus amb els lots de Nadal
Els lots de Nadal de BO de Shalom ja formen part del catàleg de productes per aquestes festes. La Fundació Ilersis de Lleida ha preparat la campanya d’aquest Nadal amb incertesa i dubtes, però amb la seguretat que tindran la fidelitat dels clients i clientes.
Tot i que les empreses, que són el seu principal client en un 90%, no podran fer els típics sopars de Nadal, des de l’entitat consideren que això no tindrà una repercussió en les vendes. El que sí que han notat és que la venda en línia s’ha vist incrementada respecte anys anteriors i esperen que aquesta tendència es consolidi durant aquestes festes.
Un dels avantatges dels lots de BO de Shalom és el seu valor social. El Centre Especial de Treball d’Ilersis dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual i exclusió social. En total, hi ha 80 persones amb ocupació directa i indirecta. En aquest taller s’elaboren les caixes de fusta, amb més de 30 models, amb l’inici de la fabricació just després de finalitzar la campanya de Nadal.
En un any, l’entitat pot elaborar entre 300.000 i 400.000 caixes, la majoria de les quals es venen sobretot durant l’últim trimestre de l’any. Un valor afegit, a més, és que les caixes són reutilitzables i la fusta prové de boscos sostenibles.
Afegeix un nou comentari