‘No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya’

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: UNICEF
Font: UNICEF

‘No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya’

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

L’informe d’UNICEF Comitè Catalunya amb aquest títol analitza els Objectius de Desenvolupament Sostenible des de la perspectiva dels drets dels infants.

Sota la premissa que l’any 2030 és a tocar i si volem assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) no podem entretenir-nos, UNICEF Comitè Catalunya presenta l’informe ‘No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya’.

Aquest estudi analitza els ODS en clau d’infància esbossant els reptes als quals la societat haurà de fer front en relació a aquests i als seus drets perquè el 2030 Catalunya sigui més inclusiva, equitativa, atenta i respectuosa envers els infants.

Dels 17 ODS que va fixar l’Organització de les Nacions Unides (ONU) aquest informe n’analitza 7, per als quals proposa mesures i indicadors per assolir-los, d’acord al diagnòstic de la situació de la infància i l’adolescència a Catalunya i de les fites que marca l’Agenda 2030.

Dels 7 objectius analitzats, UNICEF Comitè Catalunya n’identifica 3 d’especialment prioritaris i en demana mesures efectives degut a la preocupació que conciten. Aquests són :

  1. La lluita contra la pobresa i la desigualtat infantil.
  2. La promoció d’una educació de qualitat.
  3. Combatre qualsevol tipus de violència contra els infants.

La conclusió de l’informe és que cal invertir més en la infància, especialment a aquella en situacions més vulnerables, involucrar-la en la definició i implementació de polítiques publiques i cal fer-ho de manera transversal i cooperativa entre administracions i ciutadania.

Podeu consultar i descarregar el document 'No val a badar. L’Agenda 2030 en clau d’infància a Catalunya’ en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou