Núria Cendoya: "Tots els beneficis que genera l'obrador es reinverteixen en el projecte"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Núria Cendoya Font: El Rosal
Núria Cendoya Font: El Rosal
Equip que elabora les roses de galeta i xocolata d'El Rosal Font: El Rosal
Equip que elabora les roses de galeta i xocolata d'El Rosal Font: El Rosal
Rosa de galeta i xocolata d'El Rosal Font: El Rosal
Rosa de galeta i xocolata d'El Rosal Font: El Rosal
Rosa de galeta i xocolata d'El Rosal Font: El Rosal
Rosa de galeta i xocolata d'El Rosal Font: El Rosal

Núria Cendoya: "Tots els beneficis que genera l'obrador es reinverteixen en el projecte"

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Parlem amb la Núria Cendoya, coresponsable de l'obrador El Rosal, sobre el projecte Roses de galeta i xocolata, un detall gastronòmic original que aposta per un Sant Jordi de responsabilitat social.

Aquestes roses van néixer fa 5 anys i les seves vendes augmentes any rere any. Des de llavors, empreses opten per aquesta elecció per a regalar i fidelitzar a clients i treballadors, restaurants la serveixen com a postre original per sorprendre la seva clientela el dia de Sant Jordi. AMPES i escoles vendran a la seva parada, que es podrà comprar a aquests punts de venda.

Com va sorgir el projecte “roses de galeta i xocolata”?

Des de l'obrador de galetes El Rosal sempre hem pensat que la innovació i la creativitat ens havia de servir per a poder generar noves oportunitats de negoci. Intentem també buscar i crear productes per desestacionalitzar les nostres galetes que sovint són consumides només en època nadalenca (especialment en el cas de les neules). Per això, vam pensar que calia bucar altres moments i esdeveniments durant l'any que ens puguin generar noves campanyes i nous productes. Fa 5 anys una de les responsables de l'obrador va pensar que es podria fer una galeta amb forma de flor per a vendre per Sant Jordi. Vam estar fent diferents proves i ho hem anat perfeccionant. Vam començar a vendre-les primer a Tàrrega i les vam acabar en només un matí. Així doncs amb els anys hem anat potenciant aquestes roses perquè veiem que són un producte original i diferent i que a més està boníssim! Bàsicament ens hem centrat en tres perfils de públic: les parades que fan les Ampes de les escoles, les botigues i els restaurants i finalment les empreses que sovint aprofiten Sant Jordi per a fer una acció de fidelització a clients i treballadors. L'any passat en vam vendre unes 10.000.

Quins beneficis té regalar aquestes roses per Sant Jordi?

En primer lloc són unes roses que estan molt bones, és un producte original i de qualitat. I per altra banda, gràcies a la seva compra s'està col·laborant en un projecte d'economia social com és l'obrador El Rosal que té com a finalitat principal generar ocupació per a persones amb discapacitat o risc d'exclusió. Tots els beneficis que genera l'obrador es reinverteixen en el projecte i constribueix també en el finançament del projecte del qual forma part, l'Associació Alba.

Quantes persones formen l’equip?

L'equip del Rosal és com una petita família en la que tothom es recolza, s'ajuda i es celebren els petits i els grans èxits. Al capdavant hi ha a la Mònica i la Núria que són les persones que s'ocupen de la part de gestió, la part comercial i també la innovació dels productes. Després hi ha un equip de 8 galeteres que en poden arribar a ser 12 en campanya de Nadal i que són les especialistes en elaborar les galetes. Les fan de manera artesanal, una a una, pensant en les persones que les gaudiran. S'adapta el lloc de treball a les capacitats de cada una d'aquestes persones i es treballa en equip i fent tasques rotatives per tal que tothom pugui trobar el lloc que més li agrada.

Hi ha persones voluntàries?

Sí, a l'obrador acostumem a tenir persones que ens ajuden i que de manera voluntària col·laboren sobretot en tasques d'empaquetar el producte. Tota la part de l'elaboració de les galetes és molt especialitzada i per tant se n'encarreguen les professionals de l'obrador, però la part d'empaquetar o de manipulat comptem amb gent que ens ajuda, especialment en èpoques de més feina. També tenim sovint visites d'escoles que s'interessen per a conèixer el funcionament de l'obrador i els ensenyem com fem les galetes. Fins i tot els hi posem els guants i els més petits s'atreveixen a provar de fer ells els nostres famosos arrugats!

On les podrem trobar?

Les roses es compren a demanda quan són empreses o parades i en necessiten una quantitat elevada o bé el mateix dia de Sant Jordi es distribueixen en diferents botigues d'arreu de Catalunya. A través de la nostra web www.elrosal.cat donem a conèixer en quines poblacions i en quines botigues es poden trobar i comprar. Aquest any hem dedicat esforços per a tenir diferents punts de venda a la ciutat de Barcelona i cada vegada més tenim cobert tot el territori.

Afegeix un comentari nou