Obertament presenta un informe sobre el tractament de la salut mental des dels mitjans

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
L’objectiu de la sessió és analitzar com i per què els periodistes quan parlen sobre salut mental fomenten l’estigma i els prejudicis de les persones que ho pateixen. Font: Unsplash. Font: Font: Obertament.
L’objectiu de la sessió és analitzar com i per què els periodistes quan parlen sobre salut mental fomenten l’estigma i els prejudicis de les persones que ho pateixen. Font: Obertament.
 Font: Font: Obertament.
Una de cada quatre persones n’experimenten un problema de salut mental al llarg de la seva vida. Font: Obertament.

Obertament presenta un informe sobre el tractament de la salut mental des dels mitjans

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Durant la sessió s'analitzarà per què es fomenta l'estigma des dels mitjans de comunicació.

El proper dimarts 18 de desembre a les 19.00 h, Obertament juntament amb el Grup de Periodistes Ramón Barnils organitza la presentació de l’informe 2016-2017 ‘Anàlisi comparativa: informació local vs internacional’.

Molt sovint, els mitjans de comunicació utilitzen els trastorns de la salut mental per descriure o justificar situacions relacionades amb la violència, la por o el desconcert, sense conèixer aquesta malaltia ni les seves característiques.

Però una malaltia mental és molt més comuna del que es creu. Una de cada quatre persones n’experimenten un problema de salut mental al llarg de la seva vida.

Tenir un diagnòstic de salut mental, no suposa un impediment per portar una vida normalitzada en comunitat, ni que un cop recuperat no puguis gaudir d’una bona salut mental.

L’objectiu de la sessió és analitzar com i per què els periodistes quan parlen sobre salut mental fomenten l’estigma i els prejudicis de les persones que ho pateixen enlloc de combatre’ls.

La benvinguda anirà a càrrec del president d’Obertament Edgar Vinyals i el president de Grup Barnils Ferran Casas.

A continuació, Ariadna Rogero i Magda Oliver, tècniques que han elaborat l’estudi, presentaran els resultats de l’informe.

Seguidament, es donarà pas a la taula temàtica ‘La veu de la persona amb trastorn mental als mitjans de comunicació’.

En aquesta taula, participaran Dani Ferrer, activista en primera persona contra l'estigma de la salut mental, Talia Nieto, periodista i activista en primera persona, Natàlia Vila, periodista del Diari Ara i Fidel Masreal, periodista de El Periódico de Catalunya i autor del llibre ‘Convivir con la depresión’.

Les places són limitades i per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Afegeix un comentari nou