Àmbit de la notícia
Social

Obertes les inscripcions a la primera cursa infantil adaptada a Barcelona

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Sònia Pau
  • L’Emma Joana fent proves per preparar la cursa infantil adaptada davant de la Catedral de Barcelona.
  • La cursa per a infants amb mobilitat reduïda forma part dels actes de les 432 Festes de Sant Roc, al barri Gòtic de Barcelona.
    La cursa per a infants amb mobilitat reduïda forma part dels actes de les 432 Festes de Sant Roc, al barri Gòtic de Barcelona

La iniciativa, promoguda per la mare de l’Emma Joana, una nena que té espina bífida, es farà el 14 d’agost a les 10 del matí a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona.

L’Emma Joana vol fer esport i tocar la trompeta. Doncs mourem cel i terra perquè pugui fer les dues coses”. Són paraules de Noemí Font, mestra i mare d’un nen i d’una nena. La nena té espina bífida i li encanta fer esport. A partir del seu desig, la mare ha aconseguit organitzar la primera cursa adaptada per a infants amb mobilitat reduïda a Barcelona.

La cursa per a infants amb mobilitat reduïda forma part dels actes de les 432 Festes de Sant Roc, al barri Gòtic de Barcelona. “No es tracta de cap competició -insisteix Font-. És una cursa participativa, perquè cadascú es marqui el seu repte i l’aconsegueixi”. Les inscripcions estan obertes.

Des del primer moment va trobar tota la col·laboració de la comissió de les Festes de Sant Roc i dels comerciants del barri, aplegats a l'associació Barna Centre. Formar part del programa de festes serveix de paraigües per poder organitzar la cursa. Reconeix que anant per lliure era molt complicat.

“No sabem si s'hi inscriuran cinc criatures o vint-i-cinc, però he rebut un missatge d'una família de Madrid que em segueixen a les xarxes i diuen que la seva filla vol participar-hi i aprofitaran les vacances per venir a Barcelona”, deia fa uns dies Font. Els i les participants podran escollir la llargada del recorregut, amb un màxim de quaranta metres. “S’han de plantejar a les criatures reptes que puguin aconseguir”, té clar l’organitzadora. Explica que no es tracta d’una cursa inclusiva, on hi corre tothom, sinó que és una cursa adaptada.

Un espai segur i còmode

“Tenir un espai ben preparat i reservat permetrà que corrin de manera segura. Els caminadors ocupen espai i es podran moure amb seguretat”, insisteix Font. És per això que la solució que li havia donat l’Ajuntament de Barcelona, que era participar a la Cursa de la Mercè, no li semblava prou motivadora.

La idea és muntar un recorregut d’uns setanta metres dels quals en correran quaranta com a màxim. La intenció és que sigui un recorregut assumible i alhora motivador. “Cada participant rebrà un diploma amb la marca de temps i de distància i, com que farem més curses, l’objectiu és que, si volen, la vagin millorant”, indica la promotora. En principi, es faran dues curses més a Barcelona: una a l’octubre, a les Festes de l’Eixample Esquerre, i una altra al desembre, a la festivitat de Sant Andreu.

La màgia de Twitter

Font és molt activa a les xarxes socials: “Hi parlo sobretot de dos temes que em preocupen: les criatures i les discapacitats. Hi ha gent que hi empatitza molt i s’acaben organitzant coses”. I és també a twitter on va llançar la idea d’una cursa infantil adaptada i on el projecte es va anar consolidant.

Productors de fruita de proximitat, com Terra Mullada, s’han ofert per aportar fruita per a la cursa; tenen ofertes per estampar les samarretes; fotògrafs professionals que volen fer les fotografies de l’esdeveniment, ‘Cavall Fort' donarà exemplars de les seves publicacions i també han contactat amb Font dues infermeres i un pediatra per si cal que facin alguna atenció durant la cursa.

“Una mica de rebombori si que l’hem fet”, resumeix Font, autora també d’un conte amb protagonistes en cadira de rodes. El conte es titula ‘La Revolució Shiwa’, per una cançó de Love Of Lesbian, i l’ha il·lustrat Jorgina Juvé. Part dels beneficis són per a un projecte transversal sobre espina bífida per nadons i nens del grup de recerca de Medicina Materna i Fetal del  Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari