Ofereix la teva amistat, fes un voluntariat amb la Fundació La Tutela!

 Font:
Font:

Ofereix la teva amistat, fes un voluntariat amb la Fundació La Tutela!

Resum: 

La Fundació La Tutela, premiada al Marketplace del II Congrés Europeu de Voluntariat, té una trajectòria digital molt vinculada a xarxanet.org. Et proposem conèixer l'evolució de la seva presència a Internet i el projecte premiat, Tinc un amic!, que promou el voluntariat amb persones tutelades per l'entitat.

Un cop per setmana la Lynn i la Rosa agafen l'autobús i visiten diferents indrets de Barcelona, com ara els parcs i el port. A la Rosa li agrada viatjar amb bus, escoltar els ocells al parc i prendre un cacaolat. Pot fer tot això gràcies a la companyia de la Lynn, voluntària que participa al projecte Tinc un amic!. Les dues han connectat molt bé i gaudeixen l'experiència de compartir el seu temps. La Lynn explica que "m'agrada veure el món en els seus ulls, és tot tan honest...".

Com la Lynn, són moltes les persones que fan de voluntàries en el projecte Tinc un amic! de La Tutela, entitat que compta amb més de 25 anys de trajectòria vetllant per la protecció dels drets de les persones amb discapacitat psíquica i la millora de la seva qualitat de vida.

Ho fa potenciant les seves capacitats i evitant situacions de desemparament quan la família no se'n pugui fer càrrec. En l'actualitat, més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual o que pateixen alguna malaltia neurodegenerativa estan tutelades per l'organització.

Sensibilitzar la ciutadania i fomentar la interacció i el coneixement ha estat l'objectiu de Tinc un amic! des de la seva creació l'any 2008. Pretén debilitar els factors d’exclusió social de les persones tutelades, gràcies a la generació de nous vincles emocionals.

La persona voluntària comparteix el seu temps i ofereix la seva amistat

Què pot aportar una persona voluntària? Doncs el seu temps i la seva amistat! Aquests dos són els requisits per poder fer de voluntari/ària en aquest projecte. L'objectiu és que entre el voluntari i el tutelat s'estableixi una relació humana afectiva molt semblant al vincle que s'estableix entre el tutelat i el seu tutor.

Les persones tutelades estan perfectament ateses per professionals, però, al mateix temps, agraeixen molt poder passar una estona amb altres persones. Compartir un cafè, una passejada o un partit de futbol els ajuda molt a nivell emocional i els fa tenir més confiança en ells mateixos.

El potencial d'aquesta iniciativa és molt gran i així ho van considerar les persones que van participar al Marketplace celebrat a Barcelona el novembre de 2011. Va ser el projecte més votat dels cinc projectes prèviament seleccionats per la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) d'entre els 200 que s'hi van presentar. D'aquells cinc, Tinc un amic! va ser el més votat durant l'esdeveniment.

Si t'animes a realitzar un voluntariat amb La Tutela tens dues opcions, pots desenvolupar un voluntariat directe o un de suport. Et faran una entrevista individual per veure el teu perfil i, en cas que participis a Tinc un amic!, buscar afinitats amb algun dels usuaris/àries! Tindràs sempre com a referent a un/a professional de la fundació, que et guiarà en la teva tasca.

"Tenir un espai web és fonamental per fer difusió de la nostra activitat i sensibilitzar"

La Tutela va crear el seu lloc web l'any 2007 a través del que en aquell moment era el Servei de pàgines web de xarxanet.org i ara en preparen una versió 2.0, després d'haver realitzat la formació d'Entitats i Web 2.0. Estar presents a la xarxa els ha obert moltes portes i afirmen que "tenir un espai web és fonamental per fer difusió de la nostra activitat i sensibilitzar".

Amb la nova web 2.0 en la qual treballen en aquests moments creuen que "guanyarem en dinamisme, serà més fàcil l'actualització de continguts i fomentarem la participació i la interacció". Per a aquesta primavera esperen tenir-la preparada!

Afegeix un comentari nou