On puc trobar ofertes de voluntariat?

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

On puc trobar ofertes de voluntariat?

FCVS

Resum: 

Vols fer voluntariat i no saps per on començar a buscar? En aquest recull podràs trobar diferents borses de voluntariat, pàgines web o cercadors que t'ajudaran a escollir la millor opció.

A Catalunya hi ha milers d’entitats sense ànim de lucre que treballen en àmbits i amb col·lectius molt diversos. Pots trobar entitats que treballen en àmbits com el social, el comunitari, l’internacional, l’educació en el lleure o l’ambiental, així com amb diferents col·lectius: gent gran, joventut, infància i família, dones, salut, entre d'altres.

A continuació trobaràs diferents recursos amb els quals podràs tenir accés a totes elles i a la vegada, a les demandes de voluntariat que realitzen.

Borses i espais web de voluntariat

1. Federació Catalana de Voluntariat Social

És la borsa de voluntariat que gestiona la FCVS i recull el major nombre d’ofertes d’entitats d’arreu de Catalunya. Les prop de 300 entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social poden fer ús d’aquesta eina per tal de publicar les seves demandes i acotar-les territorialment per poblacions de Catalunya. També possibilita filtrar per altres categories com disponibilitat, àmbit de voluntariat o tipus de dedicació. A més, la Federació també compta amb una borsa especifica per menors d’entre 16 i 18 anys.

2. Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

Les entitats de Barcelona que formen part de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva disposen d’una borsa específica. Per això, un dels criteris de cerca afegit és el de districte de Barcelona on es porta a terme l’acció voluntària. A la vegada, també permet fer el filtratge per entitat, dedicació i àmbit.

3. Torre Jussana

Les entitats de Barcelona disposen d’un espai al web de Torre Jussana per a fer crides de voluntariat a la ciutat. En aquest cas, les ofertes apareixen publicades en un llistat on es pot visualitzar el títol de l'oferta i l’entitat que la publica.

4. Hacesfalta.org

Aquesta borsa té com a particularitat que estén el seu servei més enllà del nostre territori català. Així, per una banda, possibilita a les entitats penjar ofertes de voluntariat a totes les províncies de l’estat espanyol. Per l’altra, també permet mostrar les opcions de voluntariat que ofereix una entitat en l’àmbit internacional.

5. Voluntariat.org

Voluntariat.org permet consultar les demandes de voluntariat que estan fent diverses entitats, conèixer-ne els detalls i posar-te en contacte a través de les dades que faciliten. És un servei que apropa la ciutadania amb les entitats que organitzen activitats de voluntariat. Disposa d'un cercador d'activitats per a qui vulgui participar activament i de forma voluntària en campanyes, projectes...

6. Fes voluntariat de Xarxanet.org

El portal Xarxanet.org disposa d'un espai específic on es realitza un recull de totes les notícies relacionades amb crides de voluntariat per part del tercer sector i el teixit associatiu. En aquest espai podem trobar des de crides per una campanya o un acte concret fins a crides de caràcter habitual pel desenvolupament de l'entitat.

7. Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ)

És un servei municipal de l'Ajuntament de Barcelona gestionat pel Consell de la Joventut de Barcelona. El Taulell d’Anuncis i Recursos pretén ser una eina més per facilitar la feina de les associacions en la captació de persones voluntàries.

8. Guia Jove de Cooperació i Solidaritat

Aquesta guia, iniciativa del Consell Comarcal del Barcelonès, proporciona els recursos necessaris per implicar-se activament en estades de cooperació o voluntariat en països en vies de desenvolupament. T'informa de les possibilitats i dificultats de la cooperació en desenvolupament i respon a preguntes com què és la cooperació, quines diferències hi ha amb l’ajuda humanitària...

9. Voluntariatambiental.cat

Aquest portal permet vehicular les crides de voluntariat que proposen les entitats ambientals amb la demanda de persones voluntàries, empreses o escoles que hi volen col·laborar, sigui de forma puntual sigui permanent. Es tracta d'un punt de trobada entre persones voluntàries, entitats ambientals i altres col·lectius que volen treballar en favor del medi ambient.

Cercadors i Federacions d’entitats

Una altra manera de trobar ofertes de voluntariat o saber quin tipus de voluntariat es desenvolupa en cada entitat és mitjançant les Federacions. També existeixen cercadors o directoris que ens permetran accedir als contactes de les entitats existents. Alguns exemples són els següents:

Afegeix un comentari nou