Operació Contagi: vídeos per omplir de riures els hospitals

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l’any 2000, que ajuda als i les pacients i als seus familiars a fer un canvi positiu gràcies al riure. Font: Pallapupas. Font: Font: Pallapupas.
Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l’any 2000, que ajuda als i les pacients i als seus familiars a fer un canvi positiu gràcies al riure. Font: Pallapupas.
L'entitat està formada per actors i actrius professionals formats en una metodologia assistencial adaptada a cada persona. Font: Pallapupas. Font: Font: Pallapupas.
L'entitat està formada per actors i actrius professionals formats en una metodologia assistencial adaptada a cada persona. Font: Pallapupas.
Els Pallapupas visiten anualment a 66.500 persones i la seva tasca arriba a més de 170.000 persones beneficiàries. Font: Pallapupas. Font: Font: Pallapupas.
Els Pallapupas visiten anualment a 66.500 persones i la seva tasca arriba a més de 170.000 persones beneficiàries. Font: Pallapupas.

Operació Contagi: vídeos per omplir de riures els hospitals

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La proposta de Pallapupas ofereix actuacions en directe a través d’Instagram Live i clips d’humor en els quals els actors i actrius afronten diverses situacions enfront la Covid-19.

Degut a l’actual situació de confinament en la qual les visites als hospitals s’han restringit, Pallapupas ha aturat les seves intervencions als centres sanitaris per complir amb la quarantena. Tot i aquestes circumstàncies, l’entitat ha engegat la campanya Operació Contagi.

Tal i com diu Anna Verbón, responsable de sensibilització de Pallapupas, “quan van rebre les directrius de que no podien seguir als hospitals es van organitzar en diferents equips per trobar una manera de fer arribar el servei a través de vídeos i continguts virtuals”.

La iniciativa neix amb dos objectius. Per un costat, facilitar que els Pallapupas segueixin al costat de persones malaltes, familiars i personal mèdic per portar el somriure als hospitals. D’altra banda, es pretén ajudar emocionalment al personal sanitari, proporcionant-los continguts que els hi puguin ser útils a l’hora d’afrontar el seu dia a dia.

Operació Contagi ofereix un conjunt de vídeos on es veuran els actors i actrius Pallapupas, cada un des de casa seva, com afronten les diferents situacions de la seva vida durant el coronavirus.

L’entitat també ha creat càpsules amb continguts específics per als infants, adults i adultes i el personal sanitari. Aquestes càpsules estan destinades a diferents objectius, com reduir l’angoixa i por que produeix un ingrés o una operació a un infant o reduir la sensació de temps d’espera. També hi ha vídeos específics pel personal sanitari, donant suport i acompanyament, per a reduir l’estrès i crear distensió.

“Paral·lelament, cada dimarts i divendres a les 12h, estem fent un directe de mitja hora a Instagram Live on proposem una activitat o una acció perquè la gent que està als hospitals pugui riure i millorar l’estat d’ànim”, apunta Verbón. Aquest contingut es penja seguidament al seu canal de Youtube i es distribueix per la resta de xarxes socials com Instagram, Facebook, Tik Tok i Twitter.

Com viuen la situació els infants i el personal sanitari?

La responsable de sensibilització alerta que la gent se sent més sola que mai i l’objectiu de Pallapupas és alleugerir aquesta situació a través de l’humor.

Actualment, la gent hospitalitzada té molt menys contacte amb els seus familiars. “Compten amb grans professionals que els atenen molt bé, però molt personal està sent derivat per atendre la Covid-19 i sense els seus familiars l’estada és més feixuga”, remarca Verbón.

La responsable de sensibilització explica que els i les sanitàries estan al peu del canó sense descans i són molt valentes, però el cansament passa factura i tenen els sentiments a flor de pell.

“Nosaltres els trobem a faltar i ells a nosaltres perquè necessiten moments de suport, de riure i veure com riuen els pacients. Els Pallapupas ens encarreguem de les cures emocionals, tant de pacients com de personal, i ara són ells qui tenen aquesta càrrega”, alerta Verbón. “Aquesta situació està mostrant més que mai la importància que tenen els serveis paral·lels que ajuden a humanitzar els hospitals i que cuiden emocionalment a la gent que hi ha dins”, afegeix Verbón.

Per evitar la sensació de soledat, l’entitat està desenvolupant un servei de videotrucades per poder tenir una atenció personalitzada. “Tractarem necessitats puntuals com fem físicament en el nostre dia a dia, en hospitals i plantes concretes on ja coneixem als infants”, explica Verbón. La responsable de sensibilització assegura que davant l’adversitat no hi ha millor eina que l’humor i el riure per seguir endavant.

Afegeix un comentari nou