Paula Ulloa: "Cal potenciar la part social per a que una persona amb problemes de salut mental es recuperi"

F Pere Tarrés
Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
Paula Ulloa Font: Xarxanet
Paula Ulloa, coordinadora de l'Associació Ment i Salut La Muralla. Font: Xarxanet.

Paula Ulloa: "Cal potenciar la part social per a que una persona amb problemes de salut mental es recuperi"

Autor/a: 
Miriam Bantulà, Maria Bombardó i Paula Gil.
F Pere Tarrés

Resum: 

L’Associació Ment i Salut La Muralla fa 25 anys que vetlla per la inserció social de les persones amb problemes de salut mental.

Paula Ulloa, coordinadora de l'Associació La Muralla, explica quins són els projectes que duen a terme des de l'entitat i la seva finalitat d'oferir un espai on les persones amb problemes de salut mental puguin recuperar i enfortir les seves relacions socials gràcies a l'oci terapèutic.

Com assegura Luján Vives, psicòloga del centre, els usuaris tenen molt coberta la part mèdica, però s'acostuma a deixar de banda la part social que sens dubte és la que els ajuda a recuperar-se.

Des dels inicis de l'entitat, La Muralla treballa en horitzontalitat, ja que compta amb una junta formada per persones amb problemes de salut mental, motiu pel qual destaca l'entitat, ja que va ser de les primeres a formar una associació en primera persona.

L'entitat ofereix serveis als usuaris, així com sortides, activitats, tallers, xerrades... i també dona suport a les famílies. Com recorda Ulloa, "les famílies són les grans oblidades" i des de La Muralla es volen assegurar que compten amb el reforç, les ajudes i els tallers que aquestes necessiten.

Finalment, Ulloa comparteix el canvi que hi ha hagut en la societat a l'hora de parlar de la salut mental, però reivindica treballar l'estigma que encara es troba en totes les esferes i etapes vitals.

Afegeix un comentari nou