El Camp Nou reclamarà l’acollida de persones refugiades a Catalunya

FCVS

El Camp Nou reclamarà l’acollida de persones refugiades a Catalunya

FCVS

Resum: 

A l'inici del partit Barça-Atlètic de Madrid, corresponent a la tornada de semifinals de la Copa del Rei, 4.500 cartolines tenyiran el camp de color blau cel en solidaritat amb les persones sol·licitants d'asil.

La campanya Casa nostra, Casa Vostra omplirà el Camp Nou amb un mosaic de 4.500 cartolines de color blau cel per reclamar l'acollida de persones refugiades a Catalunya. L'acció tindrà lloc a l'inici del partit de tornada de semifinals de la Copa de Rei, el proper 7 de febrer, entre el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid.

Amb aquesta reivindicació, Casa Nostra Casa Vostra vol recordar a les institucions el compromís de Catalunya amb l’acolliment i fer palès que en un camp on caben 100.000 persones, les 4.500 cartolines representen una taca molt petita. 4.500 és la xifra de refugiats que Catalunya podria acollir, segons la moció que va aprovar per unanimitat el ple del Parlament el mes de maig del 2016, i "que està lluny de complir-se".

A més, es desplegarà una pancarta que animarà a participar en la Manifestació #VolemAcollir, prevista per al dissabte 18 de febrer a les 16 h, entre la plaça Urquinaona i el passeig Marítim de Barcelona. La pancarta durà l’eslògan “El 18 de febrer, tan se val d’on venim. Casa nostra, casa vostra. #VolemAcollir”.

El mosaic es farà amb la col·laboració de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes que s’ha sumat al manifest del moviment, ja que consideren que “l’esport s’ha d’implicar en la cohesió social en totes les seves formes i l’acollida és una d’elles”.

Aquesta acció tindrà lloc dies abans del gran concert al Palau Sant Jordi, el pròxim dissabte 11 de febrer. El cartell és de luxe i serà la nit més esperada de la campanya que cridarà ben fort que “volem acollir refugiats i refugiades". El concert es podrà seguir per TV3, Catalunya Ràdio, RAC1 i la Cadena Ser Catalunya.

Manifest Casa Nostra Casa Vostra

El text del manifest promou Catalunya com a terra d’inclusió, ja que, tot i que les competències d’asil són estatals, sí que té competències en polítiques d’acollida i podria aplicar mesures per millorar-les i enfortir-les des d’ara mateix. La campanya explica que més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans i pobresa. Davant d’aquests fets, la Unió Europea i l’estat estanyol estan incomplint a hores d’ara els compromisos d’acollida.

Afegeix un comentari nou