Pitching Solidari a la Festa per la Llibertat

FCVS
 Font: Òmnium Cultural
La Fira d'Entitats i el Pitching Solidari se celebraran a l'Espai Òmnium
Mostra d'Entitats 11 setembre Font: Racó Català
Fira d'entitats de l'any 2014
 Font: Òmnium Cultural
La festa s'engegarà les 11:00 h fins ben entrada la nit amb una àmplia oferta per a tots els públics

Pitching Solidari a la Festa per la Llibertat

FCVS

Resum: 

Entitats participants a la Fira disposaran de 5 minuts per presentar els seus projectes a l’Espai Òmnium

Un any més Òmnium Cultural organitza la 17a Festa per la Llibertat al passeig Lluís Companys de Barcelona en motiu de la diada Nacional de Catalunya. Un dia on el món de l’associacionisme també serà un dels protagonistes amb la celebració de la tradicional Fira d’entitats i, com a novetat, la realització d’un Pitching Solidari que servirà d’altaveu per presentar els projectes de les entitats.

L’Espai Òmnium, situat al tram central del Passeig Lluís Companys de Barcelona, esdevindrà un dels punts on més activitat bullirà des de bon matí. Amb una estructura de 472m2, l’espai acollirà el Pitching Solidari, una innovadora iniciativa on les entitats disposaran de 5 minuts per fer la presentació dels seus projectes, per tal d’aconseguir socis, finançaments, voluntaris, etc.

L’objectiu principal del Pitching Solidari és donar més presència i oportunitats a les entitats que estaran presents a la Fira i combregar-les totes en un espai de trobada. Durant la seva celebració es comptarà amb la col·laboració d’un presentador o presentadora que ajudarà a dinamitzar l’activitat.

El Pitching Solidari, que ja es va posar en pràctica al Marketplace que va organitzar la FCVS l’any 2014, utilitza la tècnica comunicativa del pitching, nascut al món de la indústria cinematogràfica nord-americana i adaptat avui al món de l’empresa i la solidaritat, es caracteritza per la seva brevetat i concreció de propostes davant el públic.

Entitats del Pitching Solidari

Les entitats que presentaran els seus projectes des de les 12:30 h fins a les 14 h són:

 • Assemblea Groga
 • Associació Intercultural Llatins per Catalunya
 • Centre Delàs d'Estudis per la Pau
 • CIEMEN - Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions
 • Espacio Inmigrante del Raval
 • FAGC- Front d'Alliberament Gai de Catalunya
 • Fugim de les fronteres
 • PAH- Plataforma d'Afectats per la Hipoteca
 • Plataforma en defensa de l'Ebre
 • Plataforma unitària contra les violències de gènere
 • Salam Shalom Barcelona
 • UCFR - Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
 • XES - Xarxa d'Economia Solidària

Mostra d’Entitats

El Pitching Solidari també pretén dinamitzar i atraure públic a la Fira d’Entitats, que començarà a les 10 h i estarà situada al voltant de l’Espai Òmnium. Amb més d’un centenar d’entitats, es vol donar visibilitat al teixit associatiu del país.

Les entiats que hi participaran abraçaran diferents àmbits. Hi haurà les centrades la defensa de la cultura i la llengua catalana; pels drets socials i nacionals; les que treballen en defensa d’una economia solidària; per les llibertats sexuals; les que planten cara a la xenofòbia, el racisme i el feixisme. També hi haurà entitats que treballen per la lluita quotidiana per la pau i la convivència intercultural i religiosa.

Afegeix un comentari nou