Presentació de l'estudi "Diversitat i integració"

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Presentació de l'estudi "Diversitat i integració"

Resum: 

Se celebrarà una jornada per parlar del paper de l'associacionisme en la integració de les persones immigrants a la societat d'acollida.

La Direcció General per a la Immigració, en col·laboració de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, ha organitzat per al proper 15 de setembre la Jornada “Diversitat i integració en l’associacionisme cultural”. Aquesta pretén fer una reflexió i estudi sobre el paper de l'associacionisme en la integració dels immigrants a la societat d'acollida.

En el decurs de la jornada, es presentarà l'estudi "Diversitat i integració en l'associacionisme català". Es reflexionarà, en una taula rodona amb persones de l'àmbit de la cultura, de les entitats i de l'Administració, sobre com millorar la interrelació entre les persones d'origen immigrant i les entitats de cultura popular. L’objectiu de la jornada és enfortir la vinculació i la interrelació de persones d’origen immigrant amb associacions de cultura popular.

La presentació de l’estudi anirà a càrrec del sociòleg Enric Saurí i la doctora en sociologia i professora de la UAB, Marta Rovira. L’estudi va ser el projecte escollit per la 1a Beca d’Estudis sobre l’associacionisme cultural català atorgada per l’Ens i que recentment s’ha editat com a llibre dins de la capçalera Canemàs, revista de pensament associatiu.

Taula rodona

Després de la presentació, serà el torn del debat i compartició d’experiències. Per una banda, intervindrà el president de la Coordinadora de d'Associacions Senegaleses de Catalunya, d'Amadou Bocar Sam. Per l’altra, en Joan Riera, de la colla castellera Sagals d’Osona i Secretari de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. També parlarà Sara Cochs, del Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Vila-seca, i Núria Santaulària, Assessora de Llengua, interculturalitat i cohesió social a Cerdanyola del Vallès. Finalment, tindrà el torn de paraula el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer. La Jornada la moderarà el doctor en ciència política, Roger Soler.

El director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, donarà la benvinguda als assistents. Els parlaments inaugurals aniran a càrrec del director general de Cultura Popular, Lluís Puig, i el president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català , Josep Viana. S’encarregarà de la cloenda el director general per a la Immigració, del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch.

On i quan

La jornada tindrà lloc el proper 15 d setembre a la Filmoteca de Catalunya (Pl. Salvador Seguí, 1-9- de Barcelona) d’11 a 14 hores.

La Jornada és gratuïta però cal confirmar l'assistència.

Afegeix un comentari nou