Presentació de l'informe INSOCAT sobre pobresa

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Presentació de l'informe INSOCAT sobre pobresa

Ravalnet

Resum: 

El document mostra que el 11,7% de la població catalana viu en situació de pobresa extrema i amb ingressos inferiors al 40% de la renda mediana.

La Plataforma d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) ha presentat l'informe "Polarització social i pobresa més severa", en el qual es pot veure com la població de Catalunya s'està polaritzant amb l'augment de la pobresa extrema i com s'està produint un empobriment generalitzat. Aquesta situació és encara més greu en la població infantil, que s'ha situat en el 28,8%, i en la immigrant.

L'informe mostra també que el 26% de la població catalana es troba en risc de pobresa i exclusió social, amb un 9,4% de famílies que viuen amb uns ingressos iguals o inferiors a 9.000€ l’any. La renda mitjana de les llars catalanes s’ha reduït, mentre que l’IPC i el cost de les despeses bàsiques pugen.

En l'acte de presentació de l'informe la presidenta de la federació ECAS, Teresa Crespo, va dir que les polítiques socials estan fracassant i que cal garantir uns ingressos mínims a tota la població, tal com preveu l’Estatut i com planteja la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania, que encara s'ha de debatre al Parlament.

Roger Fe, educador social del Centre d’Acollida Assís, va explicar que les causes de la pobresa es troben en l’austeritat en la protecció social, en la precarietat del mercat laboral i en el creixement de la polarització de la població.

Per la seva banda, Mercè Darnell de Càritas Diocesana de Barcelona, alertà sobre el fet que cada cop hi ha més persones que es troben sense feina i sense rebre cap prestació, i que la feina ja no serveix per arribar a final de mes.

Pots llegir una versió reduïda de l'informe a partir d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou