Prop d’un centenar d’entitats socials i partits fan una crida per defensar la gestió pública de l’aigua

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Prop d’un centenar d’entitats socials i partits fan una crida per defensar la gestió pública de l’aigua

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Terrassa acull el diumenge 19 de març una manifestació que, amb el lema ‘Per una gestió pública i democràtica de l'aigua’, reivindica la remunicipalització a Catalunya d’aquest bé bàsic.

La plataforma Aigua és Vida i la Taula de l’Aigua de Terrassa han organitzat aquesta mobilització que compta amb el suport de 92 entitats socials i partits de tot Catalunya. L’objectiu d’aquesta manifestació, que començarà diumenge 19 de març a les 12h a l’estació del Nord de Terrassa, és reclamar la gestió pública de l’aigua i reivindicar que aquest bé és un dret essencial i no pas un negoci.

L’acte, que s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), té lloc en un moment en què la remunicipalització d’aquest bé bàsic s’està incorporant amb força a l’agenda de diversos municipis catalans. Ripollet ha fet públic que remunicipalitzarà aquest any, mentre que Girona, Vidreres o La Bisbal d’Empordà, entre d’altres localitats, estudien com recuperar-ne la gestió. Els plens municipals de Barcelona, Badalona, Cerdanyola o Santa Coloma han aprovat també plantejar-se aquesta opció.

Segons denuncia Aigua és Vida, a Catalunya un 80% de la gestió de l’aigua és privada, una data que contrasta amb el fet que “3 de cada 4 catalans i catalanes la volen pública”.

Terrassa es mou per recuperar-ne la gestió

Que la convocació de la cita sigui a Terrassa no és casual. El desembre del 2016 va finalitzar la concessió del servei de gestió de l’aigua que des de feia 75 anys estava en mans de Mina de Terrassa-Agbar. L’Ajuntament de Terrassa vol recuperar la gestió directa però, segons ha fet públic, s’està trobant amb molts entrebancs per fer-ho.

“Mina de Terrassa-Agbar, sistemàticament, s’ha negat a facilitar informació essencial per al procés normativitzat de liquidació de la concessió del servei d’aigua, impedint la reversió dels que, a hores d’ara, ja són béns de l’Ajuntament de Terrassa”, afirmen els organitzadors en el document de crida a la mobilització.

Les entitats que vulguin donar suport a la manifestació, encara poden fer-ho a través d’aquest formulari.

Afegeix un comentari nou