Àmbit de la notícia
Social

Publicat l'informe sobre l'estat del racisme a Catalunya al 2016

Entitat redactora
Ravalnet
  • Portada de l'informe sobre el racisme a Catalunya al 2016
    Font: SOS Racisme
  • Logotip de SOS Racisme
    Logotip de SOS Racisme Font: SOS Racisme

Com cada any, SOS Racisme publica el seu informe el 21 de març, coincidint amb el Dia Internacional contra la Discriminació Racial, i fa èmfasi en la invisibilitat del problema.

Segons aquesta organització, el 34% de les persones que van patir alguna discriminació a Catalunya al 2016 no la van denunciar. Les principals causes de no fer-ho són la desconfiança en el sistema o bé la por a les represàlies.

SOS Racisme considera que el fet que les situacions de racisme no es tracten com a vulneracions de drets fa que moltes persones es facin enrere en el moment de denunciar al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme i xenofòbia (SAID). La reforma del Codi Penal ha despenalitzat insults i injúries i això ha provocat un buit de denúncies en aquest tipus de discriminacions.

Els cossos policials tornen a protagonitzar la majoria d'agressions o abusos que recull l'informe "(IN)Visibles. L’estat del racisme a Catalunya al 2016", amb un 31% dels casos. També es dedica un apartat al col·lectiu de venedors i venedores ambulants no autoritzats com un dels més vulnerables: 44% dels casos de racisme per part dels cossos policials catalans.

Segons l'informe, les discriminacions racistes es segueixen donant també en l'àmbit laboral (14%), en l'accés als drets socials (14%) o en l'accés a serveis privats (15%). Pots consultar-lo a partir d'aquest enllaç.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari