Qui és Oriol Illa?

 Font:
Font:

Qui és Oriol Illa?

Resum: 

Oriol Illa ha estat escollit nou president de la Taula del Tercer Sector, analitzem la seva trajectòria.

Nascut el 1973 a Barcelona, Oriol Illa i Garcia, és director de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia que és un "think tank" que recull el llegat de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Llicenciat en Ciències Polítiques (UAB), Màster en Direcció Financera (UPF) i en Alta Funció Directiva (Escola d'Administració Pública de Catalunya); membre del Seminari de Filosofia Política de la UB; forma part del consell de redacció de la revista Espai de Llibertat.

Ha ocupat diferents llocs de responsabilitat en l'administració pública, i en particular a l'Ajuntament de Barcelona i a la vicepresidència de la Generalitat de Catalunya. Des de 2012 formava part de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i del Consell Rector de la cooperativa Encis. També va ser President del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya el 2001 i el 2003 i impulsor del Festival Mundial de la Joventut celebrat a Barcelona el 2004. Va presidir d'Acció Escolta de Catalunya, (2004-2005) i també va ser membre de la Permanent del Moviment per la Pau-Associació d'Objectors de Consciència entre el 1996 i el 2000.

És autor dels llibres "Entre el símbol i la Institució" (Angle, 2010) i "Cròniques d'indignació" (Clavell, 2011) i coautor d’ “Objecció; la revolta pacifista” (Neòpatria, 1998).

Quan vam celebrar els 10 anys de Xarxanet l'any 2014, Oriol Illa ens va explicar quins eren per ell els principals reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat. En aquell moment va dir que calia "donar resposta a les necessitats socials que es vagin manifestant" i també internacionalitzar les activitats del tercer sector.

Afegeix un comentari nou