'Quina nit!', el curt audiovisual que promou sexualitats lliures de violències

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
El projecte d'ABD, emmarcat al programa SEXus, presenta una nova campanya adreçada a la població adolescent i jove d’entre 18 i 35 anys. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
El projecte d'ABD, emmarcat al programa SEXus, presenta una nova campanya adreçada a la població adolescent i jove d’entre 18 i 35 anys. Font: Unsplash.
L’objectiu és tractar i prevenir les violències masclistes que es produeixen en l’àmbit de les sexualitats i sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’objectiu és tractar i prevenir les violències masclistes que es produeixen en l’àmbit de les sexualitats i sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Font: Unsplash.

'Quina nit!', el curt audiovisual que promou sexualitats lliures de violències

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

SEXus presenta aquesta campanya de sensibilització amb l’objectiu de desarticular estereotips, donar visibilitat a les violències i ressaltar el dret a la igualtat i a la no discriminació.

El projecte de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), emmarcat al programa SEXus, presenta una nova campanya adreçada a la població adolescent i jove d’entre 18 i 35 anys. L’objectiu principal és tractar i prevenir les violències masclistes que es produeixen en l’àmbit de les sexualitats i sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Quina nit!

El curtmetratge ‘Quina Nit!’ parla d’un grup de joves que es reuneixen per fer una festa al pis d’una de les persones del grup. En el transcurs de la nit s’aniran donant diferents situacions de violències masclistes i LGTBI+fòbiques.

Amb aquest argument es pretén abordar temes com els prejudicis, el consentiment, el desig, les ciberviolències, el llenguatge i l’exercici de les violències, amb la finalitat de convidar a les persones joves a la reflexió i així desarticular estereotips, ressaltar el dret a la igualtat i a la no discriminació, donar visibilitat a la diversitat sexual, afectiva i de gènere i identificar les diferents violències per proposar estratègies de prevenció.

El curtmetratge té una durada de 15 minuts i es divideix en sis càpsules, acompanyades de material gràfic i pedagògic per treballar amb el jovent. El projecte ha estat creat a través de la col·laboració entre SEXus, Femiñetas, L’Escletxa, Translocura i un grup de joves que s’han implicat en el procés de creació artística.

“És un projecte que hem realitzat de forma col·lectiva i participativa amb altres organitzacions i persones joves que han col·laborat en tot el procés creatiu, des del guió i la creació de personatges fins al rodatge. Això ens ha donat un punt de frescor, amb un material atractiu i molt proper amb el que qualsevol persona jove es pot sentir identificada”, explica Aldana Menéndez, responsable dels programes de Salut Sexual i VIH d’ABD i del programa SEXus.

Menéndez destaca que és un material actualitzat al context de pandèmia i que respon a les necessitats comunicatives, afectives i sexuals del jovent. “El curtmetratge està actualitzat en el context de la Covid-19. Si bé la pandèmia no està present en el curt, mostra com està canviant el paradigma de l'oci arran aquesta, tenint molt presents les necessitats sexuals i comunicatives del jovent”.

“A més, és una proposta inclusiva en el sentit que no hem volgut mostrar personatges diversos, sinó que les persones implicades en l'equip són diverses, amb diferents orígens culturals o diversitat afectiva i sexual, el que fa que el producte final sigui autèntic i el jovent pugui tenir tot tipus de referents”, afegeix Menéndez.

La presentació de la peça audiovisual es realitzarà el proper dissabte 24 d’abril a les 11:30 al Zumzeig Cinema Cooperativa de Barcelona. Després del curt, es comptarà amb una taula rodona en la qual es debatrà sobre violències, sexualitats i joventut. L’acte finalitzarà amb un concert de Maio Serrasolsas.

SEXus

Sexus és un projecte de l’Associació Benestar i Desenvolupament de promoció de la salut i educació sexual des d’una perspectiva de gènere i drets.

El programa tracta la sexualitat de forma integral i positiva, oferint una informació objectiva, lliure de judicis morals, promovent l’autonomia i facilitant a la població adolescent i jove la presa de decisions sobre la seva pròpia vida sexual des d’una perspectiva feminista i tenint en compte les diverses opcions, orientacions sexuals, identitats i expressions de gènere.

Afegeix un comentari nou