Reds presenta la campanya 'Els nostres drets, els de tothom' davant de governs i organitzacions

Reds-Red de solidaridad para la transformación social
Autor/a: 
Reds
Campanya Font: Canva
Una campanya que busca impulsar la cooperació internacionals pels drets humans des dels governs locals. Font: Canva

Reds presenta la campanya 'Els nostres drets, els de tothom' davant de governs i organitzacions

Autor/a: 
Reds
Reds-Red de solidaridad para la transformación social

Resum: 

El 28 de setembre va tenir lloc la presentació de la campanya 'Els nostres Drets, els de tothom' que convida als governs locals a implicar-se en la protecció internacional dels Drets Humans.

La presentació de la campanya, organitzada per l'associació Reds en aliança amb el CIDEU i amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament va comptar amb més de trenta assistents de governs locals i d'organitzacions referents en la cooperació de Catalunya.

Es destaquen les ponències de Jeimi Aguilera, advocada defensora dels Drets Humans a Colòmbia, Patricia Domínguez Zea, integrant del Centre de Drets Humans Fray Bartolomé de Las Casa de Chiapas, Mèxic i David Llistar Director de l’àrea de Cooperació Internacional i Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquestes intervencions van deixar patent la rellevància de les mirades internacionals a l’hora de denunciar i fer visibles les vulneracions de Drets Humans, van posar en valor els mecanismes per protegir-los i es va reflexionar sobre noves formes de cooperació internacional.

La iniciativa compta amb el suport de nou organitzacions de referència en l’àmbit de la justícia global: Acaps, Desos, Intered, La Lliga dels Drets dels Pobles, Musol (Municipalistas por la solidaridad y el fortalecimiento institucional), la Taula per Mèxic, la Xarxa Sud, la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i Grup Eirene.

La peça central de la campanya és un manifest que exposa la protecció internacional dels Drets Humans que ja compta amb més de 100 firmes, entre elles la de David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, María Cecilia Mangini Schäfer, consellera de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i institucions com l’Ajuntament de Lleida.

L'associació Reds i les entitats impulsores de la campanya demanen voluntat política als equips de govern municipals a l’hora de protegir internacionalment els Drets Humans, un encàrrec que, com a membres d’institucions públiques, tenen la responsabilitat de complir.

La campanya conclourà al II Fòrum Local Global, un espai de debat i reflexió entorn a la importància de la incidència política en matèria de protecció internacional dels Drets Humans, que tindrà lloc dijous 19 i divendres 20 d’octubre al Centre Cívic Pati Llimona (Barcelona).

Afegeix un comentari nou