‘Remenja’mmm’ llença una campanya de captació de fons per lluitar contra el malbaratament alimentari

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
'Remenja’mmm', la campanya que evita llençar menjar als restaurants.
'Remenja’mmm', la campanya que evita llençar menjar als restaurants.
Cartell de la campanya.
Cartell de la campanya.

‘Remenja’mmm’ llença una campanya de captació de fons per lluitar contra el malbaratament alimentari

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

A través de la plataforma Ulele, l’objectiu és aconseguir 3.000 € abans que acabi l’any.

Les entitats impulsores del projecte ‘Remenja’mmm’ han llençat una campanya de finançament per prevenir el malbaratament alimentari. A través de la plataforma Ulele, s’han marcat el repte d’aconseguir 3.000 euros. Un segon objectiu, en aquest sentit, és sensibilitzar tant als consumidors com a la indústria de la restauració i l’hostaleria sobre la importància de reduir la generació de residus alimentaris.

A Catalunya, segons dades de ‘Remenja’mmm’, es produeixen 262.471 tones de residus alimentaris anualment, de les quals el 16% prové de la restauració. Aquests excedents, precisament, poden ser abordats a través de projectes de reaprofitament com el que presenta la campanya de Pont Alimentari (Rezero i Fundació Banc de Recursos) i BCN comparteix el menjar (Nutrició Sense Fronteres). Els excedents es generen fruit dels aliments que un cop parats a taula no han estat consumits i que s’han de llençar a les escombraries.

Alternatives com un envàs especialment dissenyat per recuperar els excedents generats pels comensals a les taules dels restaurants intenten, precisament, fer veure a la ciutadania el pes que tenen les seves accions per prevenir el malbaratament d’aliments.

D’una banda, els fons recaptats serviran en un 60% per produir més material gràfic com bosses de paper, posters i fulletons. D’altra banda, el 30% de la recaptació es destinarà per dinamitzar ‘Remenja’mmm’ a les xarxes socials i per cobrir les despeses de manteniment i gestió de la pàgina web. A més, el 10% restant servirà per cobrir les despeses de les recompenses i comissions de la campanya de micromecenatge.

L’empresa d’alimentació ecològica VERITAS Supermercats farà una aportació de 3.000 € si aconsegueixen l’objectiu de recaptació de la campanya. Aquesta, va dirigida especialment a la ciutadania, als restaurants i als hotels que vulguin ser compromesos amb la societat i el medi ambient.

Afegeix un comentari nou