Roba reciclada, una oportunitat per a joves amb trastorns de conducta

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Judit Vela
L’associació AFATRAC està rebent donacions pel projecte.  Font: Pixabay
L’associació AFATRAC està rebent donacions pel projecte. Font: Pixabay.
‘Rescatem’ tindrà botiga física i també online.  Font: Font: Unsplash
‘Rescatem’ tindrà una botiga física i una altra online. Font: Unsplash.

Roba reciclada, una oportunitat per a joves amb trastorns de conducta

Autor/a: 
Judit Vela
Suport Tercer Sector

Resum: 

AFATRAC es troba en plena campanya per impulsar ‘Rescatem’, una botiga de segona mà amb una perspectiva terapèutica i integradora.

L’Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC) va començar la seva activitat el novembre del 2016. Vuit mesos després, un grup de mares de fills i filles afectades per aquest tipus de trastorn va comparèixer al Parlament de Catalunya per exposar la seva dificultat per trobar recursos.

Un repte a múltiples bandes

Des de llavors, l'entitat s'ha constituït principalment per donar suport i acollida a les famílies. Ara, però, han decidit anar un pas més enllà i fer un acompanyament més directe a les persones afectades per trastorns de conducta (TC).

El Joan M. Sala, membre d’AFATRAC, considera que un dels majors problemes amb els que es troba el jovent amb TC és la inserció al món laboral, ja que el fracàs escolar que pateixen és alt i després no acaben d’encaixar ni en centres especials de treball ni en els convencionals.

A través del seu nou projecte, ‘Rescatem’, pretenen oferir una oportunitat professional a aquestes persones, però també donar visibilitat a les seves realitats per sensibilitzar la població, fomentar un consum conscient i reciclar roba "per generar canvis positius a nivell mediambiental i social".

Una botiga, una llavor

El nois i noies que treballin a la botiga estaran acompanyats d'un educador o educadora social. També realitzaran tallers de disseny i creació de complements, que posteriorment es vendran a 'Rescatem'. A més, la botiga estarà disponible en format online, que serà gestionat pels mateixos nois i noies de l'associació.

La Fundació Horitzó del Berguedà col·laborarà amb AFATRAC fent la recollida i selecció de roba a través dels seus contenidors de 'Roba amiga'. Si tot funciona bé, diuen, replicarien aquesta iniciativa.

La primera botiga, de moment, es situarà al Carrer Rosselló 459 de Barcelona. Encara s’estan realitzant les obres d’adequació, però la inauguració està prevista pel Nadal. Mentrestant, AFATRAC espera rebre suficients donacions i ofereix uns bonus especial als seus socis i sòcies.

Afegeix un comentari nou