Rock Hudson, l'etern galant

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Rock Hudson, l'etern galant

Resum: 

Amb motiu del 30 aniversari de la seva mort a causa del SIDA, el 2 d'octubre de 1985, la biblioteca de SIDA STUDI li dedica aquest monogràfic.

Rock Hudson, el perfecte galant per a milions de dones de tot el món en els anys 50 i 60, va representar el model de la masculinitat clàssica i un dels actors més sensuals de Hollywood.

Va ser el primer 'famós' internacional a reconèixer que estava infectat pel VIH i que era homosexual. Aquesta notícia va ser suficient per posar en marxa a l'opinió pública d'Estats Units i la de la resta de món, al donar visibilitat a una malaltia fins aleshores desconeguda. Morgan Fairchild, una actriu de l'època va declarar llavors: "la mort de Hudson li ha posat cara a la SIDA."

En poc temps la recerca sobre la malaltia va rebre una allau de fons que van ser claus per avançar en la investigació. En 1985 la SIDA s'havia convertit en un problema sanitari i social mundial i les dades que arribaven d' Àfrica ja apuntaven que es produiria una epidèmia sense precedents per via heterosexual. La revelació que Rock Hudson patia la sida va provocar l'interès de l'opinió pública nord-americana sobre aquesta estranya malaltia sobretot relacionada amb els homosexuals, els hemofílics i les transfusions de sang.

En una festa celebrada el 19 de setembre de 1985, a Hollywood, en la qual es va recollir un milió de dòlars per lluitar contra la sida, Burt Lancaster va llegir el que ha estat l'últim missatge de l'actor. "No estic feliç per tenir la SIDA", afirmava Hudson, "però si això pot ajudar a uns altres, almenys puc saber que la meva pròpia desgràcia té un valor positiu".

El complet dossier temàtic conté un recull de diversos articles de premsa i portades de revistes de diaris en castellà i anglès, i vídeos d’informatius de televisió en castellà i internacionals.

Afegeix un comentari nou