Satisfacció pel nivell de continguts de la 7ª Jornada de Voluntariat de Salut
Comparteix
L’edició de la setena Jornada de Voluntariat en Salut ha tancat aquest any amb gran èxit, tant de participació, amb gairebé 200 inscrits, com pel nivell de continguts. Cal destacar que aquest any, per primer cop, s'ha creat un comitè assessor format per diferents experts.
El passat divendres s’ha celebrat la setena edició de la Jornada de voluntariat en l’àmbit de la salut: Ocupar-se de la vida en el morir al Parc de la Salut Mar de Barcelona, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social, i que ha estat dedicada a tots aquells voluntaris i professionals centrats a les cures pal·liatives.
A la jornada, hi han participat tant voluntaris, com metges, psicòlegs, coordinadors i gestors que treballen a les unitats de cures pal·liatives. La jornada ha servit per compartir la seva tasca i experiències amb persones que estan a punt de morir.
Durant les ponències, diferents professionals han donat consells per millorar el tracte amb els malalts, i variats actors de l’àmbit de la salut han explicat les seves experiències humanes amb els pacients.
Els tallers experiencials també han suposat una oportunitat molt valuosa per conèixer i millorar l’actuació dels voluntaris. La varietat de tallers ha donat l’oportunitat d’aprofundir en diferents temes: Què dir i què no dir, o com abordar situacions difícils, com s’ha d’acompanyar a un desconegut, com parla el silenci o què comunica el nostre cos. En definitiva, consells i experiències destinats a tots aquells que es dediquen a incrementar la qualitat de la vida de les persones que estan a punt de morir.
Conclusions:
La qualitat de la vida del malalt ha millorat moltíssim en els darrers anys. I en això hi ha jugat un paper fonamental la tasca del voluntariat social que, més enllà dels aspectes mèdics, es centra en la dimensió bio-psicosocial dels pacients. És a dir, dóna un suport psicològic i social, fent d’enllaç amb l’equip mèdic i l’entorn del malalt, escoltant-lo i acompanyant-lo. En definitiva el voluntari ajuda a conservar la dignitat i millorar la qualitat de vida dels malalts. Durant la jornada també s’ha remarcat la importància de preservar la integritat emocional dels voluntaris, exposats a situacions molt dures. Justament un dels objectius d’aquesta jornada és donar formació als voluntaris d’aquest àmbit.
Afegeix un nou comentari