Setem presenta el nou informe "Texans mortals"

Autor/a: 
Comunicació FCVS / Setem
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Setem presenta el nou informe "Texans mortals"

Autor/a: 
Comunicació FCVS / Setem

Resum: 

La Campanya Roba Neta, coordinada a nivell estatal per SETEM, presenta el nou informe “Texans mortals” que demostra que a les fàbriques de Bangladesh que produeixen roba per a l’exportació al mercat europeu es continua utilitzant la tècnica del sandblasting, posant en greu perill la vida de les persones treballadores que s’exposen a contraure greus malalties pulmonars, entre elles silicosis.

El sandblasting s’ha convertit en el mètode principal per a l’acabat de la majoria dels texans que ofereixen un “look desgastat”. L’envelliment artificial del texà s’aconsegueix projectant ràfegues d’arena a alta pressió sobre la tela vaquera.

La investigació de terreny revela que, tot i que moltes marques internacionals com Zara, H & M, Levi 's, Diesel o Lee han prohibit la tècnica del sandblasting en les seves cadenes de producció des que es va iniciar fa un any la campanya internacional “No-sandblasting”, la veritat és que no sembla que hagin adoptat les mesures preventives i de seguretat necessàries perquè la prohibició sigui efectiva.

L'informe descobreix que independentment de si una marca ha prohibit o no l'ús de la tècnica del sandblasting, aquesta se segueix utilitzant – ja sigui de forma manual o mecànica – a les fàbriques de Bangladesh. La investigació demostra a més que el risc de contraure silicosi no se circumscriu només a la tècnica manual sinó també a la mecànica, perquè no s'aplica la ràfega de sorra en compartiments perfectament estancs, la maquinària utilitzada és vella i no existeixen o no s'usen els equips de seguretat
necessaris per protegir els treballadores i les treballadores de la inhalació de pols de sílice.

+ info e informe: www.setem.cat

Afegeix un comentari nou