Setmana pels drets de la joventut

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Setmana pels drets de la joventut

Resum: 

La Fundació Catalana de l'Esplai, amb el suport de La Liga Iberoamericana, organitza, per primera vegada, la Setmana pels Drets de la Joventut entre els dies 22 i 24 d'octubre a Centre Esplai, El Prat de Llobregat.

L'objectiu de la Setmana pels Drets de la Joventut és crear un espai de participació i intercanvi per reflexionar, compartir idees i reivindicar els drets i els deures dels joves d'avui.

Aquest espai ha de permetre que els participants analitzin, coneguin i defensin els drets i responsabilitats de la joventut entesa com un col·lectiu específic. És per això que, durant la Setmana, es pararà especial atenció a la Convención Iberoamericana de la Juventud, que persegueix reconèixer els drets i deures dels joves i que es suma als Drets de la Infància i als Drets Humans.

En aquest sentit, durant les jornades s’elaborarà i es consensuarà el “El manifest dels i les joves”, document que recollirà l’opinió dels i les joves en la defensa i reivindicació dels seus drets i que serà llegit a l’acte de cloenda del dia 24.

Aquesta primera edició europea, se centrarà en l'empleabilitat juvenil, un dels grans reptes pels joves d’arreu del món i, especialment, pels catalans, amb taxes d'atur que superen el 40%. A més dels drets i deures dels joves i de la qüestió de l’empleabilitat, també es parlarà d’emprenedoria, desenvolupament, participació, lideratge, oportunitats i emancipació, entre d’altres.

Les activitats previstes reuniran prop de 150 joves d'Argentina, Catalunya, El Salvador, Espanya, Mèxic, etc. Podeu consultar el programa d’activitats al bloc de la Setmana pels Drets de la Joventut i fer la vostra inscripció mitjançant el formulari que trobareu al mateix web.

Aquestes jornades recullen la iniciativa de la Semana por los Derechos de la Juventud que, des de 2007, desenvolupa a Argentina la Fundación SES, junt amb d'altres organitzacions de la societat civil.

La Semana por los Derechos de la Juventud és una activitat de lideratge juvenil amb tallers, mercat d’experiències i bones pràctiques, que s'ha convertit ja en un espai referent d'intercanvi d'experiències, de consciència sobre els propis drets i de generació de propostes pel jovent llatinoamericà.

Per a més informació, consulteu l'agenda de Xarxanet.

Afegeix un comentari nou