Situació límit: TV3 ens mostra les cares de la pobresa més propera

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Situació límit: TV3 ens mostra les cares de la pobresa més propera

Resum: 

Segons les entitats socials, a Catalunya una de cada cinc persones viu en situació de pobresa. Fa uns dies, TV3 va emetre un reportatge titulat Situació Límit, que recull els testimonis de persones que intenten superar una situació econòmica del tot adversa.

A Catalunya tenim una taxa d’atur del 22,2% i 115.000 persones necessiten ajuda alimentària per subsistir. La crisi econòmica dels darrers anys ens ha portat precarietat laboral i atur, però en contrapartida, la protecció social per part de les administracions no creix, ni tan sols es manté.

Les entitats del Tercer Sector Social treballen per donar suport als col·lectius i als individus que estan veient agreujada la seva situació econòmica i que estan en situació de pobresa lleu o severa i per tant en risc d’exclusió social. Tot i així, es requereix més que mai una protecció social per part de les administracions per evitar que la situació empitjori encara més.

Les dificultats econòmiques de les famílies afecten directament els fills, que a més de no tenir cobertes les necessitats materials mínimes per al seu creixement, també poden veure desateses les seves necessitats afectives, donada la situació dramàtica que es viu a les llars.

Al reportatge Situació Límit emès per TV3 els entrevistats expliquen com sobreviuen gràcies al banc dels aliments, a l’ajuda familiar que reben de l’estat, a la venda de possessions materials i a la feina que fan les entitats del Tercer Sector Social de lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Comentaris

Bon día. He vist que Caixa Forum propossa un m inut per la pobressa. No puc evitar sorpendr'm de que una entitat com Caixa Forum, vinculada a la Caixa de Pensións, relacionada amb la infanta, i per tant amb tots els lladres i tots els que ens han robat i surten indemnes únicameent per que no parlin més del compte i per que no en surti esquitxada tota l'alta societat. No puc evitar sentir estupor i a la vegada ràbia. La inmensa majoría de la societat sap qui son els culpables d'aquesta situació. Nomès necessitem que els desgraciats que roban diners de la societat els tornin i perdin tots els drets com a ésser humà a la societat, i a la vegada siguem capaços de perdonar la presor al pare de família que roba pà per allimentar a les seves criatures. La veritat és que demanaría que es boicotegès aquest acte, que es boicotegèssin masses coses. Però noo els interessa als que ens poden ajudar a canviar les lleis. Per aquest motiu l'única manera de poder sortir d'aquesta es aixecar-nos. No permetre més robatoris ni manipulacións. Nomès que surti algú que sigui capaç de moure les masses. Em sap greu, però necessito cridar que no som tontus per que ho veiem el que passa. Veiem que ens enganyen a la cara. Però som idiotes per que som incapaços de parar a aquests 4 lladres i fer-los tornar tot el que han pres. Una salutació, Meritxell Buira Brualla

Afegeix un comentari nou