Stop Sida remarca la importància d’informar sobre ETS promovent l’autonomia personal en la presa de decisions

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Stop Sida és una associació comunitària de base que va néixer al 1986. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Stop Sida és una associació comunitària de base que va néixer al 1986. Font: Unsplash.
Stop Sida és una associació comunitària de base que va néixer al 1986. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’entitat ha engegat un nou curs de formació per abordar tot tipus de coneixements que donin resposta a les preguntes del col·lectiu. Font: Unsplash.

Stop Sida remarca la importància d’informar sobre ETS promovent l’autonomia personal en la presa de decisions

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’entitat engegarà un curs que donarà a conèixer temes com la prevenció combinada, la reducció de riscos de substàncies o les malalties de transmissió sexual.

Stop Sida és una associació comunitària de base que va néixer al 1986 amb l’objectiu de donar resposta al devastador impacte del VIH a la comunitat homosexual, abans que ho fessin les pròpies administracions.

Actualment, treballen per la salut sexual de la comunitat LGTB+ i els homes i les dones que exerceixen treballs sexuals. A més, l’entitat forma persones voluntàries i treballadores lesbianes, gais, bisexuals, heterosexuals i transgènere.

L’organització es divideix per grups de treball que atenen diverses necessitats, i cada un d’aquests grups té un/a representant a la junta directiva que detecta i trasllada les necessitats del seu col·lectiu.

Rubén Mora, membre de l’entitat, assegura que han de ser àgils a l’hora de detectar les necessitats de salut i donar una resposta adequada. “Algunes persones que s’adrecen a nosaltres consumeixen substàncies per allargar o intensificar el sexe. Els centres d'addiccions no estan adaptats a les necessitats d'aquests usuaris i cadascú té un perfil diferent”.

“Nosaltres els oferim espais per parlar de sexualitat perquè estiguin informats de tot el que representa i ells mateixos puguin decidir el que fan sense imposar res en cap moment”, afegeix Mora. L’entitat compta amb un servei a demanda de les necessitats de les persones usuàries, a més d’un equip d’assessors/es de La Generalitat i el suport del Ministeri de Sanitat.

Formació en salut sexual

L’entitat ha engegat un nou curs de formació per abordar tot tipus de coneixements que donin resposta a les preguntes del col·lectiu, com estratègies de prevenció combinada, reducció de riscos de substàncies, malalties de transmissió sexual o el mateix VIH.

“No només formem en coneixements sinó en les habilitats de comunicació. Nosaltres no li diem a la gent el que ha de fer, sinó que promovem l’autonomia de les persones i la seva presa de decisions un cop estan informades”, apunta Mora.

El curs compta amb una part presencial i una altra en línia, a més d’un cap de setmana en el qual es treballa la cohesió de grup i es posen en pràctica els coneixements.

“A algunes persones no només els ha servit per capacitar-se com a agents de salut, sinó que els ha ajudat a no sentir-se jutjats per la vivència de la seva sexualitat o el VIH. D’aquesta manera poden viure d'una manera més satisfactòria o plaent, allunyats de la por, la culpa i la vergonya”, explica Mora.

Afegeix un comentari nou