Surt engega un programa d’inserció sociolaboral per a dones en situació de violència masclista

Ravalnet
Porta obert a un aula amb dones reunides al voltant d'una taula Font: Fundació Surt
Surt engega un programa d’inserció sociolaboral per a dones en situació de violència masclista
Trobada a Grècia del projecte europeu WE GO! Font: WE GO!
Trobada a Grècia del projecte europeu WE GO! Font: WE GO!

Surt engega un programa d’inserció sociolaboral per a dones en situació de violència masclista

Ravalnet

Resum: 

Ofereix un pla d'acció personalitzat per a cada dona, amb l’objectiu d’impulsar l’apoderament econòmic a través de la integració al mercat de treball. El programa començarà el 9 de maig i encara queden places.

La Fundació Surt desenvoluparà un itinerari d’inserció sociolaboral per a dones en situació de violència masclista en la parella. L’objectiu és impulsar l’apoderament econòmic a través de la integració al mercat de treball i d’accedir, així, a la independència econòmica i personal necessària per a la recuperació.

Parteix d’un pla d’acció personalitzat que s’elabora amb cada dona participant i que pot incloure tutories individualitzades, un mòdul grupal de motivació i orientació per a l’apoderament personal, càpsules d’orientació laboral i tècniques de recerca de feina. També hi haurà sessions d’emprenedoria i es promourà la creació d’una xarxa d’empreses compromeses en la contractació de dones en situació de violència masclista.

Aquest programa s'adreça a dones majors de 18 anys, supervivents de violència masclista en la parella, interessades en inserir-se en el mercat de treball i/o a millorar la seva ocupabilitat. Es desenvoluparà del 9 de maig al 21 de juliol de 2017. S'oferiran facilitats a les participants, com ara, ajudes al transport i servei de cangurs.

Per formalitzar la inscripció cal enviar un correu electrònic a siare[arrova]surt.org. Des de Surt s'hi posaran en contacte per fer la primera tutoria d’acollida. Les derivacions s’han de realitzar abans de l’1 de maig i les places són limitades.

Forma part del projecte europeu WE GO!

Aquest itinerari està cofinançat pel projecte europeu WE GO! Women Economic Independence and Growth Opportunity (Autonomia econòmica de les dones i oportunitats de creixement), dirigit a millorar el suport en matèria d’apoderament econòmic a les dones en situació de violència masclista, per multiplicar, així, les possibilitats de sortir-ne i completar els processos de recuperació. Surt hi participa juntament amb altres entitats d'Itàlia, Regne Unit, Grècia, Xipre, Suècia, Bulgària i l’Estat espanyol.

En el marc d'aquest projecte, Barcelona acollirà al maig un seminari internacional d’intercanvi de bones pràctiques i coneixements. Ja se'n va celebrar un altre a Tessalònica (Grècia), el setembre del 2016.

Afegeix un comentari nou