Taller Obert, música per a la inclusió

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Taller Obert, música per a la inclusió

FCVS

Resum: 

La Fundació Privada Taller de Músics compta amb un nou programa de caràcter social el qual va dirigit a persones en procés de reinserció o rehabilitació social d'entre 18 i 45 anys.

El Taller Obert és un dels projectes socials del Taller de Músics que està començant amb força. Es tracta d’un projecte d’acompanyament a la reinserció social, mitjançant activitats musicals i, que dóna la possibilitat de participar-hi a usuaris de Projecte Home i altres entitats que es trobin en risc d’exclusió social i que comptin amb habilitats i vocació per a la música.

En ell participen persones en procés de reinserció o rehabilitació social, després d’una estada en un centre o servei assistencial que hagi suposat un cert aïllament o una intervenció institucional perllongada com per exemple centres penitenciaris, residències de tractament de drogodependències, serveis d’acollida per a persones sense sostre, serveis d’acollida d’immigrants i refugiats o tuteles institucionals. Per participar-hi cal tenir entre 18 i 45 anys, formació o experiència musical i habilitats o predisposició per a la música.

Les activitats del Taller Obert es basen en classes setmanals per tal d’aprendre nocions musicals. A més es preparen un repertori musical en un grup instrumental així com altres activitats puntuals com ara el reforç instrumental, l’assistència a espectacles musicals en equipaments de referència, les visites a assajos i produccions, formació i pràctiques en producció d’espectacles o la realització d’actuacions públiques. Els membres del Taller assagen tots els dissabtes de 10.30 a 14.00 hores.

D’aquesta manera, el Taller Obert esdevé un espai setmanal gratuït on aprofundir en la pràctica i la cultura musical amb l’acompanyament de professionals del sector. A la vegada, la participació al taller permet als usuaris millorar les seves oportunitats d’integració social i laboral.

La Fundació Privada Taller de Músics es va crear com a entitat sense ànim de lucre, de caràcter formatiu i cultural l’any 2003. Són beneficiaris de la Fundació les persones i entitats relacionades amb el món de la interpretació, l'ensenyament i la producció de la música popular contemporània. Des dels seus inicis, la Fundació Privada Taller de Músics duu a terme els seus objectius fundacionals en la promoció de l'ensenyament, la interpretació i la difusió de la música popular contemporània: jazz, flamenc, rock, etc.

Afegeix un comentari nou