Teresa Manzano: "El nostre objectiu és col·laborar amb el BST per aconseguir més donacions"

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Teresa Manzano: "El nostre objectiu és col·laborar amb el BST per aconseguir més donacions"

Ravalnet

Resum: 

La presidenta de l'Associació de Donants de Sang de Barcelona - Sant Pau ens parla sobre aquest acte solidari i sobre la tasca que desenvolupa l'entitat.

Quin acostuma a ser el perfil del donant o la donant de sang?

El perfil en persones joves acostuma a ser el d'estudiants, participants en moviments socials... En persones de mitjana edad, aquelles que han pres consciència del fet que donar sang és necessari i tenen com a hàbit fer-ho amb certa periodicitat.

Què és el que penses que impulsa a les persones a fer-se donants de sang?

Alguns motius són tenir algú en el seu entorn que ha necessitat sang, la sensibilitat que s'aconsegueix amb les campanyes, la tradició familiar...

Quins factors fan que no hi hagi més donacions de sang? Quins obstacles existeixen perquè no hi hagi més persones que ho facin?

Entre aquests factors hi ha la por a l'agulla, no trobar el moment, la manca de coneixement d'aquesta necessitat o la de solidaritat. Com a obstacles, algunes vegades l’entorn, les distàncies...

Quin paper juguen les associacions de donants de sang? Quines tasques i/o activitats dueu a terme vosaltres?

Col·laborem amb el Banc de Sang i Teixits (BST), amb els bancs de sang hospitalaris, en les campanyes locals que es fan amb un autobús. També organitzem campanyes, com la del "Red Day" per fer donació de sang en família o la de l'Amic invisible per Nadal. Distribuim "flyers" y cartells, y contactem amb entitats.

Feu alguna cosa de cara al 14 de juny, Dia Mundial de la Doanció de Sang?

Algunes persones participants a l'entitat assistiran a l'acte que tindrà lloc a Lleida i d'altres col·laborarem amb el que programi el BST.

Afegeix un comentari nou